Ik las boeken van Becky Albertalli, Graeme Simsion en Colleen Hoover

08:00

Ik ben over het algemeen een snelle lezer. Veel langer dan een dag of twee doe ik niet over het volledig lezen van een boek. Niet zo gek dus dat ik de afgelopen twee weken een heleboel verschillende boeken heb gelezen. De volgende boeken vond ik niet de moeite waard om een aparte recensie aan te wijden, maar zet ik toch graag in de spotlights.

Het beste van Adam Sharp
Door: Graeme Simsion

Adam Sharp is een pianist, maar heeft daar niet zijn beroep van weten te maken. In plaats daarvan werkt hij net als Claire in de IT. Hoewel hij niet ongelukkig is, heeft de sleur van het leven hem wel in zijn greep. Dan krijgt hij een mailbericht van Angelina Brown, de Australische actrice met wie hij jaren geleden een relatie had. Zij was zijn enige echte grote liefde en haar mailtje zet zijn hele leven op de kop. 

Deze auteur ken je wellicht als schrijver van 'The Rosie Project' en dit nieuwste boek van hem deed me daar ook lichtelijk aan denken. In beide boek zijn de hoofdrolspelers immers mannelijke IT'ers en bovendien staat in allebei de boeken de liefde als centraal thema.
Echter vond ik dit boek tegenvallen, zeker als ik het vergelijk met 'The Rosie Project'. Het enige wat ik wel tof vond, waren de vele referenties naar muzieknummers uit de jaren '60 en '70. Maar voor de rest moest ik me erg door dit verhaal heen vechten. Het verhaal is langdradig en het einde domweg teleurstellend. Ook het realisme gedurende het hele boek is verre van aanwezig. Dit boek deed wat mij betreft zonder twijfel onder aan 'The Rosie Project'.


De voordelen van onbeantwoorde liefde
Door: Becky Albertalli

Molly heeft bruin haar en bruine ogen, is dik en neigt naar depressiviteit . Molly valt op jongens, maar is onhandig en durft geen mond tegen hen open te doen. Haar tweelingzus Cassie, die slank is met blond haar en groene ogen, valt op meisjes en kent in tegenstelling tot haar zus geen angst. Molly wordt dan zowel verliefd op hipster Will als op de verlegen Reid. Het spel van aantrekken en afstoten wordt gecompliceerd door tussenkomst van vriendin Olivia. De relatie tussen de  tweelingzussen dreigt verstoord te raken door hun liefdesrelaties. 

Ook Becky Albertalli was bij mij al bekend als schrijfster van 'Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld' en gezien ik van dat boek ooit heel erg genoten heb, moest ik haar nieuwe boek uiteraard uitproberen.
Desondanks was dit boek voor mij niet zo'n succes. Ik ergerde me aan hoofdpersonage Molly en kon voor geen van de personages echt sympathie opbrengen. Molly in het bijzonder vertoonde wat mij betreft erg kinderlijk gedrag, maar misschien vond ik dat omdat ik de laatste tijd meer behoefte heb aan volwassenere romans of literatuur. Ik kan me namelijk wel voorstellen dat jonge meisjes erg kunnen genieten van dit boek, maar voor mij werkte dit verhaal helaas niet.


Pogingen iets van het leven te maken
Door: 'Hendrik Groen'

In dagboekstukken beschrijft de 83-jarige Hendrik Groen over zijn leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Precies een jaar lang legt hij zo zijn leven en daarmee dat van zijn medebewoners, directieleden en verzorgers vast. Hendrik Groen legt zich ondanks zijn leeftijd niet neer bij het feit dat hij oud is en schrijft over zijn eigen ongemakken en die van anderen. Ook richt hij samen met medebewoners en de Oud-maar-niet-dood club op. Met deze club organiseert hij tot ongenoegen van zowel de directie als sommige medebewoners uitstapjes. 

Met het oog op de laatste aflevering die afgelopen week is uitgezonden, wilde ik dit boek toch wel heel graag lezen. En dat deed ik dan ook, nog net voordat de laatste aflevering uitkwam. Ik ben erg te spreken over zowel het boek als de tv-serie. Ik schreef hier al een uitgebreide blogpost over het verschil tussen het boek en de tv-serie.


Onvoorwaardelijk en Misschien ooit
Door: Colleen Hoover

Onvoorwaardelijk: Wanneer Tate Collins voor een aantal maanden bij haar broer intrekt, ontmoet ze zijn overbuurman Miles. Hij heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op Tate en deze lijkt wederzijds. Miles is echter niet te doorgronden en maakt Tate duidelijk dat hun romance geen toekomst heeft als ze van hem openheid over zijn verleden verwacht of een gezamenlijke toekomst.  

Misschien ooit: Sydney komt erachter dat haar vriend Hunter een affaire heeft met haar beste vriendin. Ze kan nergens heen, maar belandt dan bij een van haar buren, Ridge. Ze mag daar tijdelijk verblijven.  Ridge is singer-songwriter en ook Sydney schrijft graag liedjes. Deze creatieve samenwerking leidt tot een vriendschappelijke, maar ook een intieme band. Ridge heeft echter al een vriendin, Maggie. En ook met haar kan Sydney het goed vinden, wat het extra moeilijk maakt dat ze gevoelens heeft voor Ridge. 

In deze blogpost uitte ik mijn enthousiasme over twee boeken van Colleen Hoover en sindsdien heb ik nog eens twee andere boeken van haar gelezen. In tegenstelling tot de twee boeken die ik eerst las, las ik deze twee niet in het Engels, maar in het Nederlands. Dit was wel even wennen, maar voor het verhaal maakte het niet uit.
Ik was voornamelijk erg fan van 'Onvoorwaardelijk', omdat het verhaal zo heerlijk goed in elkaar zit. Langzaam maar zeker leer je meer over de beweegredenen van Miles en ik had het einde absoluut niet zijn aankomen, maar het was hartverscheurend.
Toch was ook 'Misschien ooit' een fijn boek, helemaal omdat een van de hoofdrolspelers een dove muzikant is. Twee tegenstrijdig dingen, maar desondanks is dit personage erg krachtig neergezet en goed uitgewerkt. Het was heel bijzonder om te lezen vanuit iemand die niet kan horen. Ik raad beide boeken erg aan, maar mijn favoriete boek van Colleen Hoover blijft toch echt 'It ends with us'.

Liefs,
Nienke

2 opmerkingen

  1. Wat een fijn lijstje! Buiten de boeken van Colleen Hoover ben ik met geen van de schrijvers bekent. En wat betreft deze twee van Colleen; Misschien Ooit vond ik ook heerlijk om te lezen maar Onvoorwaardelijk daar kom ik gek genoeg steeds niet in verder. Dit is dan ook nog het enige openliggende (Nederlandse boek van Colleen Hoover) die ik nog moet lezen en daarnaast ben ik heel benieuwd naar Without Merit die er sinds kort is. Inderdaad; It Ends With Us blijft toch ook wel echt mijn favoriet. Met een gedeelde plaats met Sterrenhemel dan, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat maakt me wel heel benieuwd naar Sterrenhemel! Overigens is de ontknoping van Onvoorwaardelijk wel heel verrassend en de moeite waard, ik voelde het totaal niet aankomen en bovendien was het einde heel ontroerend. Wat mij betreft dus zeker de moeite waard om hem weer op te pakken!

      Verwijderen