Hoe ik 50.000 woorden schreef in een maand

16:34


Voor gek werd ik verklaard op 31 oktober toen ik aankondigde op te blijven tot middernacht om mijn eerste woorden in november te schrijven. Desondanks ploeterde ik die nacht met slaperige oogjes door om al gelijk een goed begin achter de hand te hebben. Ik deed mee aan NaNoWriMo. Een nationale schrijfmaand waarin het de bedoeling is dat je gedurende de maand november 50.000 woorden aan een verhaal schrijft.

Aan mijn grafiek valt te zien hoe bizar het is gelopen. Ik ervoer dagen waarop ik liever helemaal niks dan een klein beetje schreef, wat halverwege de maand resulteerde in tien woordloze dagen. Dat stond in contrast met mijn betere schrijfdagen waarop ik massa's aan woorden schreef.

Toch werd het nog even spannend. Het einde van november naderde ineens wel heel snel en een paar dagen lang ben ik bang geweest dat het me niet zou lukken. Gelukkig heb ik het op de valreep gehaald. Ik schreef vandaag de ruim zevenduizend woorden die mijn verhaal nog tekort kwam. Dat is gelijk ook het hoogste woordaantal wat ik deze maand op een dag schreef.

Ondanks de vijftigduizend woorden die mijn verhaal nu rijk is, staat er nog steeds geen compleet verhaal op papier. Daarom neem ik de komende maanden om het verhaal beter uit te werken. Deze maand draaide immers bij mij voornamelijk om kwantiteit boven kwaliteit. Ik heb dus wel lappen tekst op papier staan, maar vermoedelijk gaat het nog wel even duren voor ik kan zeggen dat ik echt tevreden ben met het complete resultaat.

Liefs,
Nienke

1 opmerkingen