Budget boeken: Young Adults met een nieuwprijs onder €10

07:00

Ik denk dat ik wel kan stellen dat het aanschaffen van nieuwe boeken een vrij dure bezigheid is. Natuurlijk is ieder boek zijn geld waard, er zitten immers een boekhandel, een uitgeverij en een auteur achter die allemaal geld nodig hebben. Echter groeit er in mijn achtertuin geen geldboom en kan ik het niet veroorloven om aan elk boek dat ik koop twintig euro uit te geven. En ik heb zo'n vermoeden dat ik niet de enige ben, dus vandaar deze nieuwe categorie op mijn blog: de Budget Boeken. Hierin deel ik zoals de naam al voorspelt goedkope boeken die ook nog eens de moeite waard zijn om te lezen.


De Bruiloft - Nicholas Sparks
Aankoopprijs: €7,50
De 56-jarige jurist Wilson vergeet zijn 29ste huwelijksdag. Zijn vrouw Jane is diep teleurgesteld en dat is reden voor Wilson om zijn huwelijk grondig te overdenken. Het lijkt alsof de twee uit elkaar gegroeid zijn, maar Wilson probeert via een list zijn vrouw weer voor zich te winnen en nieuw leven in hun huwelijk te brengen. 

Dit boek valt welliswaar niet goed te plaatsen in de categorie 'Young Adult', maar ik heb wel genoten van het verhaal dat dit boek te bieden heeft. Nicholas Sparks is de auteur van veel boeken waarop voornamelijk romantische speelfilms zijn gebasseerd (o.a The Notebook, Safe Haven, The Longest Ride) en voor mij was dat doorslaggevend om nu eens een van zijn boeken te proberen. En ik kan je alvast vertellen dat dit geen tegenvaller is. Het een echte chicklit en het draait om het liefdesverhaal van de hoofdpersonages. Om bij weg te zwijmelen dus!
Vervloekt - Josephine Angelini 
Aankoopprijs: €5
De 16-jarige Helen woont op Nantucket, een klein en rustig eilandje voor de kust van Massachusetts. Als de familie Delos er komt wonen, lijkt die rust verleden tijd. Helen voelt een instinctieve haat voor met name zoon Lucas, gecombineerd met een vreemde aantrekkingskracht. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er opeens ook al die nachtmerries, zo levensecht, dat ze er doodmoe van wordt. Als het tot een confrontatie met Lucas komt, gaat ze langzamerhand begrijpen wat er met haar aan de hand is. 

Dit is het enige boek dat ik van de vier nog niet gelezen heb, dus of hij goed is kan ik je niet vertellen. Wel kan ik je vertellen dat Goodreads vol staat met positieve recensies over dit boek, dus dat is veelbelovend. Verder ga ik zeer binnenkort beginnen met lezen en valt er een recensie te verwachten. Ik ben nu heel benieuwd naar deze Young Adult.

Klauwhand - Mike & Rachel Grinti
Aankoopprijs: €1,95
Helena, de zus van de 12-jarige Emma (ik-figuur), is al een tijd zoek. Als haar ouders al hun geld hebben uitgegeven om haar te vinden, verhuist het gezin naar een oude caravan aan de rand van een onheilspellend, magisch bos vol vreemde figuren, de zogenaamde wonderlingen. Daar ontmoet Emma de pratende kat Jack, die zegt te weten waar Helena is. Hij haalt Emma over om kattenmagie in te nemen, en zo begint een spannende tocht langs allerlei wonderlijke wezens. 

Dit boek is degene waarvoor ik het minste geld heb betaald, hoewel ik hem online enkel voor 15 euro kan vinden. Ik heb hem gekocht bij de Action (daar hebben ze overigens veel meer goede boeken voor weinig geld) en in eerste instantie verwachtte ik er vanwege het bedrag dat ik betaalde weinig van dit boek. Gelukkig viel dat mee! Het is een soort sprookjesverhaal en hoewel hij gericht is op wat jongere lezers, heb ik er van kunnen genieten. Het sleept je mee naar een totaal andere wereld en heeft een interessante ontknoping. Erg luchtig, maar wel vermakelijk.
Schaduwliefde - Ruta Sepetys 
Aankoopprijs: €5
In 1941 verheugt de Litouwse Lina zich op de kunstacademie. Maar als de Sovjet-politie haar huis binnenvalt, worden Lina, haar broertje en haar moeder naar Siberië gedeporteerd. Haar vader komt in een gevangenis terecht. De reis voert Lina en haar gezin van Litouwen naar diverse strafkampen. 

Over dit oorlogsverhaal schreef ik al een uitgebreide recensie (klik), maar mocht je geen zin hebben om die te gaan lezen, dan kan ik je ook vertellen dat het simpelweg een erg goed boek is die je niet mag missen. Zeker zijn geld waard, helemaal als je meer wil lezen over de Tweede Wereldoorlog. 

Kende jij al een van deze boeken?

Liefs,
Nienke

1 opmerkingen