Vijftig boeken in een half jaar: de hoogtepunten

08:17De uitdaging die ik me voor dit jaar op Goodreads heb gesteld is 100 boeken lezen in 2017. Eerlijk gezegd had ik nooit verwacht (en verwacht ik het stiekem nog steeds niet) dat ik deze uitdaging zou halen. Maar nu er een half jaar voorbij is gegaan, kan ik alleen maar concluderen dat ik voorloop op mijn schema. Ik las vijftig boeken in een half jaar tijd.

In totaal waardeerde ik 2 boeken met slechts één ster, 13 boeken met twee sterren, 20 met drie sterren, 12 met vier sterren en tot slot drie met 5 sterren. Al met al heb ik dus niet enkel goede boeken gelezen. Veel waren middelmatig of wisten met niet te verrassen. Toch waren er enkele hoogtepunten, boeken waaraan ik nu nog steeds terugdenk. En die deel ik vandaag!


Onverwachte verrassingen
Schaduwliefde door Ruta Sepetys
Over dit boek schreef ik recentelijk nog een enorm positieve recensie. Ik had simpelweg niet verwacht dat dit boek me zo zou raken en intrigreren. Vandaar dat ik hem wel goed thuis vind horen in de categorie 'onverwachte verrassingen'.

The couple next door door Shari Lapena
Ik leende dit boek bij de bibliotheek en herinner me dat ik hem op een gegeven moment ongelezen heb ingeleverd omdat het me toch niet zo leuk leek om te lezen. Een poos later zag ik het boek weer liggen en besloot ik het alsnog een kans te geven. En ik ben zo blij dat ik het gedaan heb! Het boek deed me een beetje denken aan The Girl On The Train en juist daarom vond ik deze heel vet.


Fijne Young Adults
Suzy en de kwallen door Ali Benjamin
Ook over dit boek schreef ik een enthousiaste recensie. Met het volgende wat ik schreef, ben ik het nog steeds eens: 'Ik denk dat je dit boek het best zelf kan ervaren om de mooiheid ervan in te gaan zien. Het zal je niet teleurstellen, daar ben ik van overtuigd.'

All the bright places door Jeniffer Niven
Dit boek is een contemporary Young Adult, wat een van mijn favoriete genres is. Ook hierover vind je een uitgebreide recensie op mijn blog. Ik kan me nog herinneren hoe erg dit boek me heeft geraakt, terwijl ik deze echt aan het begin van het jaar las. Ik vind het zo bijzonder dat boeken een half jaar na lezen me nog steeds bezighouden.


Heel veel thrillers
Achter gesloten deuren door B.A Paris
Dit is een psychologische thriller waarin het gedrag van de personages ronduit fascinerend is om te volgen. Dat klinkt misschien wat creepy, maar dit boek is zeker een geslaagde thriller. Ik heb erg meegeleefd met de hoofdpersonages en heb er dan ook niet lang over gedaan om hem uit te lezen.

Als ik weg ben door Laura Lippman
Het einde van dit boek heeft me zo weten te verassen. Niet normaal. Ik heb erg genoten van deze thriller, omdat dit boek me echt continu in spanning wist te houden. Dit was ook een van de eerste thrillers die ik las en heeft me daarom misschien ook wel zo doen interesseren in dit voor mij nieuwe genre.De absolute favorieten: boeken die ik vijf sterren gaf
Voor de val door Noah Hawley
De enige in deze categorie waarvan ik een complete recensie op mijn blog heb staan waarin ik beargumenteer waarom dit boek mijn vijf sterren verdient. Hier kan je hem lezen. En als je daar geen zin in hebt, dan kan ik je alleen maar vertellen dat dit boek super interessant, meeslepend en weerzinwekkend is.

Vector door Simon de Waal 
Ik heb werkelijk waar geen idee waarom dit boek me zo geraakt heeft. Misschien omdat ik het direct na de oorlogsroman Schaduwliefde las en ik ineens veel meer bezig was met het thema oorlog. Want daarover gaat ook het verhaal in Vector. Of misschien was het omdat het thema dementie ineens heel dichtbij kwam. Wat ik wel weet is dat dit verhaal me een poosje na het lezen heeft beziggehouden, terwijl het boek an sich niet eens zo bijzonder was. Het was gewoon een origineel verhaal en ik hield van de schrijfstijl.

Daglicht door Marion Pauw
Nog een thriller, ieks! Ik deelde mijn enthousiasme over deze thriller al eerder in dit artikeltje en daar benoemde ik al dat dit boek van begin tot eind goed in elkaar steekt. Daar ben ik het nog steeds mee eens. Dit boek greep me echt aan. Waarschijnlijk weer vanwege de thema's die een rol spelen. Ik merk dat ik me steeds meer interesseer in volwassenere thema's. Waar ik voorheen enkel alleen Young Adults las, geef ik nu steeds wat meer voorkeur aan thrillers of romans. De thema's in deze boeken zijn vaak diepgaander en daar heb ik meer behoefte aan. Hoewel ik natuurlijk ook graag Young Adults blijf lezen!

Liefs,
Nienke

Wat is het beste boek dat jij recentelijk las?

6 opmerkingen

 1. Woow! Ik vind dit zo knap! Ik heb dit schooljaar gewoon geen tijd gehad om te lezen, dus in de zonervakantie moet ik een inhaal slag maken! Maar ik heb voor engels een boek gelezen dat nu echt een van mijn favorieten is. The Perks Of Being A Wallflower! Succes met het lezen van de andere boeken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Ik heb The Perks Of Being A Wallflower zelf nog niet gelezen, hoewel ik wel de film heb gezien en die vond ik heel tof. Dus ik ga overwegen het boek ook op te pakken! Jij veel leesplezier deze zomer :)

   Verwijderen
 2. Wauw, 50 boeken! Ik heb enorm veel tijd en zit nu op 23 (wat ik nog behoorlijk vind). En mijn favoriet hoef ik je niet meer te vertellen denk ik, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laat me raden.... is je favoriet toevallig KOA? (Grapje, tuurlijk is het KOA haha). Maar 23 boeken vind ik ook veel, zeker omdat je er vorig jaar al minder las!

   Verwijderen
 3. Wow, vijftig boeken, wat een hoop! Lezen is echt heerlijk, maar ik weet niet of ik de tijd zou kunnen vinden om er 100 in één jaar te lezen. Laatst las ik "wonder" weer opnieuw, zo'n mooi boek! Ik ben nu een beetje 3 boeken tegelijkertijd aan het lezen (peter pan, all the lights we cannot see & everything everything), niet zo handig, want daardoor komt er geen enkele uit!

  BeantwoordenVerwijderen