Deze Engelstalige podcasts luister ik graag

07:44


Podcasts. Het zijn eigenlijk een soort radioprogramma's. Ik heb het idee dat ze tegenwoordig steeds hipper worden hoewel het niet zo snel gaat. Vooral in mijn leeftijdscategorie ken ik weinig anderen die er net zo verslaafd aan zijn als ik. Dat merk ik niet alleen om me heen, maar ook aan het aanbod van Nederlandstalige podcasts. Ze gaan veelal over onderwerpen die voor mijn doelgroep niet heel interessant zijn, zoals ondernemerschap (wat?), nieuwe technologie (mag ik kotsen?) en wetenschap (saai).

Terwijl ik door mijn podcastapp opzoek was naar podcasts die wel de moeite waard zouden zijn voor mij, struinde ik op een aantal podcasts. Wat op me opviel was dat het vooral de Engelstalige waren, waarschijnlijk omdat podcasts in bijvoorbeeld de Verenigde Staten veel populairder en grootser zijn. Sinds ik naar podcasts luister, heb ik ook een aantal show gevonden waarop ik ben geabonneerd en die ik fijn vind om naar te luisteren. In deze blogpost licht ik deze favorieten uit.


THE PENGUIN PODCAST
The Penguin Podcast is een initiatief van de Britse uitgeverij Penguin Books UK. In deze serie worden gesprekken gevoerd met auteurs en spreken de auteurs over de objecten waarop hun boeken zijn gebaseerd. De podcast die me is bijgebleven is deze waarin auteur Paula Hawkins van The Girl On The Train aan het woord is. Paula's verhaal is inspirerend, zeker voor mensen die zelf ook ooit een boek hopen te schrijven.WRITE NOW PODCAST WITH SARAH WERNER
Om maar even in het schrijfthema te blijven, deze podcast met Sarah Werner als hoofdverteller is van veel straten thuis. Sarah is zelf ook schrijfster en alleen al daarom is deze podcast de moeite waard. Er wordt verder gepraat over hoe je bijvoorbeeld van schrijven je beroep kan maken, wat de invloed van muziek op je schrijfwerk is en er worden zogenaamde koffiegesprekken gevoerd met auteurs.. Zeker voor schijvers zijn deze podcast absoluut een aanrader. Zelf denk ik nog wel eens terug aan deze podcast waarin Sarah je vertelt over het boek dat ze in één week schreef.


SERIAL
Mocht je enigszins bekend zijn met het podcastfenomeen dan moet je deze serie van American Life wel kennen. Zelf was ik compleet geobserdeerd door deze serie. Serial vertelt het ware verhaal over een onopgeloste moordzaak. Host Sarah Koenig is zo goed in storytelling waardoor je telkens wil weten hoe het verhaal verder gaat. Serial was ook de allereerste podcast die ik heb geluisterd en na het luisteren hiervan was ik dan ook helemaal verkocht aan podcasts.Goed, dat waren de drie podcasts die ik het liefst luister. Mocht het nog niet duidelijk genoeg zijn: ik ben razend enthousiast. Het werkt rustgevend voor je gaat slapen, in de trein luistert het fantastisch en het is ook fijn om naar te luisteren als je bezig bent met iets als de afwas. Zelf wil ik dan ook niet meer zonder en ik hoop dat ik jullie met deze blogpost kan aansporen om zelf podcasts te proberen. Zelfs als je mijn bovengenoemde favorieten niks vindt, dan zijn er altijd nog podcasts over onderwerpen die jou wel aanspreken. Er is voor ieder wat wils.

Luisteren jullie wel eens een podcast? En hebben jullie nog aanraders? 

Liefs,
Nienke

4 opmerkingen

 1. Ik luister sinds januari podcasts :) Engelse aanraders: Freelance Writing Success, Portrait of a Freelancer (omg echte aanrader), The Lavendaire Lifestyle (hele fijne audio, dat is een must voor mij). Nederlandse aanraders: geen idee! Ik heb 15 afleveringen van 100% Inspiratie Podcast gedownload via de app maar ik moet ze nog gaan luisteren haha. Ik ga Serial eens checken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga je aanraders beluisteren! Ik heb overigens meerdere Nederlandstalige podcasts geprobeerd waarvan ik enkel 'Echt gebeurd' luisterbaar vind. De recenste aflevering (140) is een aanrader :)

   Verwijderen
 2. Jaaa wat leuk om te lezen dat ik niet de enige ben die podcasts leuk vind!
  De eerste twee die je noemt zijn voor mij totaal onbekend dus die ga ik zeker even bekijken. Zelf ben ik op dit moment groot fan van Jess Lively met The Lively Show en From The Heart: Conversations with YogaGirl. Beetje aan de zweverige kant soms maar zeker de moeite waard! Er staat bij mij ook een blogje over mijn favoriete Podcast klaar om online gezet te worden, dus wie weet zit daar tegen die tijd (nog geen idee wanneer ik deze daadwerkelijk online ga zetten) nog wel wat leuks tussen:).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuke reactie, ik hou je blog de komende tijd in de gaten! Beide podcasts die jij noemt ken ik nog niet, dus die ga ik opzoeken. Conversations with YogaGirl klinkt in ieder geval veelbelovend :)

   Verwijderen