The sun is also a star: gedoemde liefde

09:23Daniël is een Zuid-Koreaanse jongen, die in New York City woont. Zijn ouders hebben hoge verwachtingen van hem: hij moet naar een van de beste universiteiten gaan om dokter te worden. Daniël is onderweg naar zijn toelating, maar dan ontmoet hij Natasha. Natasha is een Jamaicaanse en verblijft als illegale immigrant in New York City. Ze staat op het punt om teruggezet te worden naar Jamaica, maar heeft een laatste hoop. Daarvoor is ze onderweg naar een advocaat.

Door hun twee verschillende culturen, lijken de twee gedoemd te zijn. Daniëls ouders zouden Natasha nooit accepteren. Bovendien vertrekt Natasha al in de avond en dan zullen ze kilometers van elkaar verwijderd zijn (alleen Daniël weet dit nog niet.) Desondanks genieten ze van de tijd die ze samen hebben. 


'Every moment in our lives has brought us to this single moment. A million futures lie before us. Which one will come true?'


Wat dit verhaal anders maakt dan andere liefdesverhalen, is de manier waarop Yoon 'het universum' bij het verhaal betrekt. Natasha gelooft niet in liefde, ze gelooft niet dat alles met een reden gebeurt. En Daniël gelooft wel in het feit dat alles met een reden gebeurt, hij gelooft in ware liefde. De twee tieners zijn het tegenovergestelde van elkaar, maar toch worden ze verliefd. Het is bijzonder hoe de auteur dit heeft neergezet.

Het gehele verhaal speelt zich af binnen het tijdsduur van een dag. De meeste hoofdstukken lees je vanuit Daniël en Natasha, wat maakt dat je de situatie telkens vanuit twee perspectieven meemaakt. Daniël en Natasha wisselen elkaar vaak af, wat op een natuurlijke wijze gebeurt. Het loopt allemaal heel geleidelijk. Verder lees je de rest van de stukken vanuit bijpersonages, wat er nog een extra laag aan toevoegt. Voor zo goed als elk personage begin je op die manier sympathie te voelen.

Het boek eindigt zoals je wil dat een boek eindigt: zonder losse eindjes. Alles wat op de dag is gebeurd met Natasha en Daniël lijkt effect te hebben gehad op hun toekomst. Ik vond dit een boek om bij weg te zwijmelen. Hoewel veel van de gebeurtenissen op puur toeval berusten, waardoor het realistische voor mij wel verdween, deerde dat niet. Het is een heerlijk liefdessverhaal, wat zich onderscheidt van andere liefdesverhalen, omdat hier een flinke dosis diepgang inzit. Al met al vond ik het jammer dat het verhaal was afgelopen.

Liefs,
Nienke

Ben jij benieuwd geworden naar het verhaal van Natasha en Daniël?

2 opmerkingen

  1. Ik ben het eens met elk woord wat je schrijft, het eerste en tot nu toe beste boek van 2017 haha.

    BeantwoordenVerwijderen