Het einde, NaNoWriMo #2

08:00


Ik ben enigszins aan de late kant met deze blogpost, want NaNoWriMo is al een ruime week achter de rug. Desalniettemin kan ik jullie mededelen dat ik het heb gehaald! Ik heb 50.000 woorden geschreven en ik vertel jullie graag hoe dat is bevallen.

Halverwege
Ik raakte in de derde week mijn inspiratie kwijt. Ik had het idee dat mijn verhaal af was en ik wist niet zo goed hoe ik er nog meer over kon schrijven. Hierdoor verloor ik voor even mijn plezier in het schrijven. Maar na een paar dagen ging dat al snel over: ik bedacht een nieuwe twist, waardoor ik de laatste woorden alsnog heb kunnen schrijven. Sowieso was ik daar niet uitgekomen zonder de support van Sam, Fenneke en Ismay. Heel veel liefde voor deze meiden 

De laatste loodjes
Wat had ik het moeilijk de laatste dagen: op de laatste avond van november moest ik het nog even zien te flikken 3000 woorden te schrijven. Met een gemiddeld woordenaantal van rond de 1800 woorden dat ik schreef op een dag, was dat een behoorlijke uitdaging. Gelukkig is het gelukt en mag ik mezelf vol trots een winnaar van NaNoWriMo 2016 noemen. 

Conclusie
Het was een pittige maand. Het schrijven slurpte al mijn vrije tijd op, waardoor ik minder tijd had voor andere leuke dingen. Het lezen en bloggen is er allebei bij ingeschoten. Dat was jammer, maar des te blijer ik ben dat ik nu weer zelf mijn tijdsindeling kan maken zonder dat ik vast zit aan een verplicht woordenaantal dat ik moet behalen. Daarom kan je de komende tijd weer meer blogposts verwachten.

En nu? 
Van veel mensen heb ik de vraag gekregen of mijn verhaal nu af is. Daarop kan ik alleen maar antwoorden met een volmondige nee. Voorlopig houd ik me bezig met herschrijven, alles opnieuw doornemen, verbeteren en misschien perfectioneren. Ik ben niet heel blij met alles wat ik heb geschreven. Sommige scenes zijn echt prut, andere bestaan slechts uit dialoog. Het is allemaal grof werk en nu heb ik alle tijd om dat bij te schaven. I'll keep you posted!

Liefs,
Nienke

3 opmerkingen