De afstand tussen jou en mij: 3500 km wandelen

08:00

Stel je eens voor: jij alleen in de bergen. Met alleen een enorme rugzak bij je. Geen telefoonbereik, totaal afgezonderd. Wandelen is wat je wil. McKenna laat zich niet afschrikken en is vastberaden 3500 km te lopen. Het thema van dit boek zal veel jongeren uit deze tijd aanspreken, zoals het mij ook deed. Mijn mobiel zit bijna vastgeplakt aan mijn hand en is een verlengde van mijn lichaam. Onmisbaar. Maar hoe ziet een wereld zonder dat verlengstuk eruit?

De zeventienjarige McKenna besluit in haar eentje de Appalachian Trail te gaan lopen: een wandeltocht van 3500 km. Tijdens haar wandeling krijgt Mckenna te maken met verschillende gebeurtenissen. Zo gaat haar telefoon kapot en wordt ze geintimideerd door een groep jongens. Daarnaast ontmoet ze Sam. Een jongen die ook in zijn eentje de wandeltocht maakt. Hij is mysterieus en reageert soms fel op haar. Toch besluit ze hem van het verharde pad af te volgen. Hierdoor wordt haar wandeltocht zo gevaarlijk dat McKenna moet vechten voor zowel haar eigen leven als dat van Sam.

Ik werd verliefd op dit boek vanwege de impulsieve beslissing die McKenna maakt: namelijk om in haar eentje de pittige wandeltocht af te leggen. Deze keuze sprak mij heel erg aan. Ik leef bijvoorbeeld soms zo in een bepaalde dagelijkse sleur, waardoor ik dit soort dingen nooit zou overwegen. Maar McKenna doet het gewoon en dat getuigt van lef. Wat dat betreft vond ik McKenna een personage om tegenop te kijken.

De ontmoeting tussen McKenna en Sam geeft het verhaal een extra toevoeging, want zonder die ontmoeting was het verhaal een stuk minder spannend geweest. Door het vreemde gedrag van Sam raakte ik nieuwsgierig naar zijn beweegredenen om de tocht af te leggen. Gelukkig heeft de schrijfster ervoor gekozen om sommige stukken vanuit het perspectief van Sam te schrijven, waardoor ik daar een stuk meer over te weten ben gekomen.

Het verhaal speelt zich volledig af in Amerika en defineer ik ook als een typisch Amerikaans verhaal. De wandeltocht is een typisch Amerikaans iets, zo ook de naam van hoofdpersonage McKenna. Ik vind het interessant wanneer een verhaal zich niet in Nederland afspeelt, omdat je hierdoor een soort andere kijk op de wereld krijgt. Ook hierom heb ik van het boek genoten.

Kortom, dit verhaal is er eentje die je niet zomaar vergeet. Dagen nadat ik het boek uitlas, heb ik er nog aan terug gedacht. Het is dus zeker een must-read wanneer je opzoek bent naar een verhaal wat je niet zomaar los gaat laten.

Liefs,
Nienke

Zou jij dezelfde keuze als McKenna kunnen maken?

6 opmerkingen

  1. Leuk dat je er zo van hebt kunnen genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat interessant! Ik ben niet echt iemand die van boeken lezen maar deze klinkt interessant. En ja mijn telefoon zit ook aan mijn hand geplakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou het niet durven denk ik, er zou zoveel mis kunnen gaan. Maar ja, dat is ook zo als je auto rijdt. Of van een berg af racet met je fiets. Ik zou dit boek best graag willen lezen, vooral ook omdat jij er zo enthousiast over bent! Dat maakt me nieuwsgierig:) xx

    BeantwoordenVerwijderen