8x must reads voor 2017

08:00Om het jaar af te sluiten, leek het me een goed idee om een lijstje te maken met de acht leukste boeken die ik in 2016 las. Mocht je een van deze boeken nog niet gelezen hebben, dan raad ik je aan ze nu direct op je reading list te zetten. Want deze boeken zijn stuk voor stuk echte pareltjes.


Harry Potter
Ondanks het misschien onwijs cliché is om deze in mijn lijstje te zetten, kan ik het echt niet laten. Ik begon afgelopen zomer pas voor het eerst in de boeken van Harry Potter, waar ik inmiddels nog steeds geen spijt van heb. In december las ik het laatste boek uit en sindsdien is er geen ander boek meer waar ik zoveel over praat.


Ik geef je de zon
Ik geef je de zon is een bijzonder boek over homoseksualiteit. Het is een boek met diepgang en wat je een andere kijk op homoseksualiteit geeft. Zeker een must read als je hem nog niet gelezen hebt. Want naast het mooie thema, houdt Jandy Nelson er ook nog eens een heerlijke schrijfstijl op na.


The girl on the train
Dit boek van Paula Hawkins is een thriller die het bloed onder je nagels vandaan haalt. Alle spanning die je in 2017 nodig hebt, vind je terug in dit boek.


De appeltaart van hoop
Dit boek heeft mij laten zien dat jeugdboeken niet per se uitsluitend voor kinderen bedoeld zijn. Dit is een boek met een boodschap, die je op meerdere manieren kan intepreteren. Sarah Moore Fitzgerald heeft een prachtig verhaal neergezet.

De afstand tussen jou en mij
Marina Gesnner laat je zien dat je telefoon niet alles is. Bovendien laat ze je wegdromen bij het idee van een eindeloze wandeltocht. Na het lezen van dit boek wil je niets liever dan op avontuur gaan

Daan & Nadia
Voor de romantiek zit je met dit boek wel goed. Het is extra bijzonder dat Esther Walraven dit boek als Nederlandse schrijfster heeft geschreven. Maar weinig Nederlandse young adults zijn zo succesvol als Daan & Nadia.

Wonder
Wonder van R.J. Palicio heeft mij nog steeds niet met rust gelaten. Dit boek was echt bijzonder en zet je aan het denken over vooroordelen. Net zoals De appeltaart van hoop is dit ook een jeugdboek, maar desondanks is het zeker de moeite waard.

Magnus
Als laatste kan Magnus van Arjen Lubach niet in mijn lijstje ontbreken. Ik ben al een poosje fan van Lubach, vanwege zijn televisieshow Zondag met Lubach. Toen ik erachter kwam dat hij ook boeken schreef, kon ik het dan ook niet laten deze te gaan lezen. Vooral Magnus was een mooi verhaal!

Ik wens jullie alle goeds voor het nieuwe jaar.

Liefs,
Nienke

Wat was het mooiste boek dat jij las in 2016?

P.S vanaf volgend jaar verschijnt er iedere week op woensdag een boekrecensie op mijn blog. En in januari verschijnt er iedere zaterdag een portret van een jonge, inspirerende schrijver. Tot dan!

6 opmerkingen

 1. Suzy en de Kwallen is mijn favoriet van dit jaar en eigenlijk mijn favoriet in het algemeen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hmm thanks for the inspiration meid! jij een fijn en gezegend 2017 X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh, ik zie wel wat leuke boeken die ik nog wil gaan lezen. Ik sla hem even op in mijn laptop, dus ik ga zeker in 2017 opzoek naar deze boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. The girl on the train en De appeltaart van hoop heb ik allebei gelezen doordat ik ze hier op jou blog gezien had, prachtige boeken allebei!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah, wat leuk om te horen! Ik ben blij dat je de boeken mooi vond :)

   Verwijderen