Van muggle naar potterhead

08:00


Al jaren roep ik dat ik de boeken over Harry Potter wil gaan lezen. Maar wanneer het er echt op aankwam, was er toch telkens weer iets wat me tegen hield. Ik zag er als een berg tegen op, want ik wilde niet dat het tegen zou vallen, plus ik wist niet precies wat me te wachten stond. Ik hield mezelf voor dat het te ingewikkeld zou worden, helemaal omdat ik de boeken per se in hun oorspronkelijke taal wilde lezen: het Engels dus.

Tot een paar dagen terug klampte ik me vast aan die slechte smoesje. Er kwam een nieuw Harry Potter boek uit en toen begon het toch te kriebelen. Ik wilde mee kunnen praten en enthousiasme kunnen delen. Aangestoken door de hype die het nieuwe boek te weeg bracht, besloot ik dat het nu echt tijd zou worden.

Na een impulsief bezoekje aan de bibliotheek, kon ik ik er ook niet meer omheen. Gelijk die avond begon ik met lezen en twee dagen later las ik Harry Potter & the Philopher's stone met een voldaan gevoel uit.Het was in zoveel opzichten anders, maar vooral beter dan ik had verwacht.
a) het verhaal was super goed te volgen, zelfs in het Engels. Misschien wel om dat het eigenlijk een jeugdboek is.
b) het bracht verschillende emoties bij me los. Ik vervloekte de oom, tante en neef van Harry en leefde met tegelijkertijd zo met Harry mee. Hij is zo'n fijn personage!
c) het kinderlijke element in het boek maakte ook dat ik me zelf weer net een klein kind voelde. De magie wist me te betoveren en mee te slepen in een heel andere wereld. Het was een klein avontuurtje.

Na het eerste boek ben ik gelijk verder gegaan in het tweede boek. Ik ben zo blij dat er me nog zes van dat soort pareltjes te wachten staan. Bovendien zijn er ook nog de films. De eerste film heb ik gelijk gisteren bekeken en dat was zo interessant. Hij week wel enigszins af van het boek, maar het was zo tof om alles nu gevisualiseerd mee te maken.

Mocht het nog niet duidelijk zijn: ik ben fan! De komende tijd staan me nog een aantal magische leespleziertjes te wachten en ik kan niet wachten. O, en ik zit trouwens in huis Hufflepuff volgens PottermoreBij welk huis horen jullie? En hebben jullie de boeken/films over Harry Potter gezien? 

Liefs,
Nienke


11 opmerkingen

 1. Ik ben ook dol op de Harry Potter boeken en films! Ik zit trouwens in Ravenclaw! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk om de Harry Potter boeken voor het eerst te mogen beleven! Ik heb ze allemaal minstens 10x gelezen, zeker de eerste drie delen. Fan ben ik nog altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo tof dat je eindelijk bent begonnen met lezen! Ik ben een Ravenclaw en heb de boeken gelezen en de films gezien! Ik houd er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Woehoe, welkom bij de Potterhead club! Hihi. Ikzelf ben ook helemaal fan van Harry Potter en dan vooral de boeken. Toen het nieuwe boek uitkwam, had ik hem diezelfde dag nog uitgelezen. Love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is een geweldige serie, zelfs na vijf keer lezen zijn de boeken nog geweldig! Ze worden steeds beter, het is zo leuk om te merken dat het kinderlijke er langzaam vanaf gaat en het steeds spannender wordt! Natuurlijk wens ik je nog veel leesplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is een geweldige serie, zelfs na vijf keer lezen zijn de boeken nog geweldig! Ze worden steeds beter, het is zo leuk om te merken dat het kinderlijke er langzaam vanaf gaat en het steeds spannender wordt! Natuurlijk wens ik je nog veel leesplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wooo welkom bij de Puff Club :D En bij de Harry Potter club natuurlijk haha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik begin echt verstrooid te raken, haha. Ik dacht dat ik hier gisteren al op had gereageerd (maar ik kan me niet herinneren dat ik ooit op publiceren heb gedrukt #oops). In ieder geval vind ik het super leuk dat je deze serie aan het lezen bent! Harry Potter symboliseert voor mij echt mijn jeugd. Ik heb alle boeken minstens vijf keer uitgelezen en ook de films kijk ik met enige regelmaat. Mijn favoriet is het derde deel. Die vind ik zo gaaf! O, en ik zit trouwens bij Ravenclaw :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een fijne reactie! Ik hoor van behoorlijk veel mensen dat het derde deel favoriet is, dus ik ben benieuwd :D

   Verwijderen
 9. Lekker laat; maar ik zag je post en als iets over Harry Potter gaat kan ik het natuurlijk niet missen :) ik ben ook een trotse hufflepuffer! Ik heb ook deel 1 in het engels gelezen in de vakantie, daarvoor had ik de delen alleen in het nederlands gelezen. Nu lees ik deel 2 in het frans haha. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen