Mijn avondroutine (zomer)

07:30
Aan het begin van de zomervakantie deed ik in deze blogpost een poging om mijn zomerochtend vast te leggen in foto's en tekst. Hier kreeg ik onwijs leuke reacties op en sindsdien wilde ik hetzelfde doen voor de avond. Dit heb ik uiteindelijk uitgesteld, maar nu de zomervakantie bijna over is, is het de hoogste tijd om nog even vast te leggen wat ik op een gemiddelde zomeravond doe. Hier is mijn avondroutine!

18:30 uur: Ik heb net het eten achter de kiezen (spinazie, met aardappeltjes en een vegaburger) en zit aan tafel nog wat uit te buiken. Misschien had ik niet zoveel van die aardappeltjes moeten eten. Dan doe ik iets waar ik altijd weer tegenop zie: de afwas.


19:10 uur: De afwas is klaar. Daarom besluit ik de bibliotheek nog met een bezoekje te vereren. Ik kom uiteindelijk thuis met een redelijke buit:

 • Niet te filmen van Sophie Kinsella
 • Het boek van Tess van Miriam Bruijstens
 • De angstaanjager van Michael Grant
 • De roep van Avalanon van Mara Li
 • Ontrafelen van Jenny Downham
Vooral met de roep van Avalon ben ik blij, het eerste deel heb ik al een poosje geleden gelezen en naar deze, het tweede boek, ben ik dus erg benieuwd.20:30 uur: Om de dag af te sluiten schrijf ik nog een stukje in mijn dagboek. Dit doe ik inmiddels al een ruime drie jaar iedere dag en ik houd er voorlopig ook nog niet mee op. Ik vind het fijn om dingen van me af te schrijven. (Mocht je nieuwsgierig zijn: in dit blogpostje heb ik meer van mijn beweegredenen opgesomd.)


20:50 uur: Nadat ik ben uitgeschreven, is het tijd om me alvast klaar te maken voor bed. Ik heb besloten vroeg mijn bed in te duiken, omdat ik morgen vroeg op wil staan. Daarom poets ik alvast mijn tanden en smeer ik een hele fijne crème op mijn gezicht. Ook trek ik mijn pyjama aan.21:00 uur: De zon begint steeds vroeger onder te gaan en meestal probeer ik dat moment nog even mee te pikken. Het is heerlijk om er naar te kijken vanuit mijn raam. Als de meeste kleur is weggetrokken, trek ik mijn rolgordijn naar beneden. 21:15 uur: Tijd om mijn bed in te duiken! Voordat ik ga slapen, probeer ik altijd een stukje in een boek te lezen. Vandaag is dit Onheilig van Roos van Rijswijk. Dit boek lees ik voor een leesclub van Hebban en ik ben tot dusver erg te spreken over het verhaal. 


22:30 uur: Half elf. Ik heb echt lang doorgelezen, dus ik laat Onheilig voor wat het is en ik stop twee oordopjes in mijn oren. Ik zet mijn slaapafspeellijst aan (allerlei rustige, fijne nummers). Vervolgens stel ik in dat de muziek na twintig minuten automatisch stopt, zodat ik verder niks meer hoef uit te zetten. Meestal val ik tijdens het luisteren in slaap, dus hopelijk vandaag ook. Welterusten!

Ik ben trouwens heel benieuwd: wat doen jullie vlak voor het slapengaan?

Liefs,
Nienke

9 opmerkingen

 1. Wat leuk om te lezen! Moet je vaker doen. Vind dat je artikelen heel erg leuk zijn om te lezen. Je hebt een fijne schrijfstijl! Trouwens, Sophie Kinsella schrijft echt hele leuke boeken. :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je lieve complimentje! Ik heb het boek van Sophie Kinsella inmiddels gelezen en ik vond hem inderdaad onwijs leuk, er zit heel veel humor in :D

   Verwijderen
 2. Heel leuk om te lezen! Het liefst lees ik ook nog voordat ik ga slapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toffe foto's heb je gemaakt! Lekker veel boeken opgehaald in de bibliotheek ook, ben al benieuwd wat je ervan vindt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit soort artikeltjes van jou zijn zo leuk om te lezen! Ook ik heb mezelf aangeleerd altijd te lezen voordat ik ga slapen wat er soms voor zorgt dat ik wat uurtjes slaap mis...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je blog is echt superinteressant! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die foto's van de avondlucht zijn echt mooi! Leuk geschreven ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk om je avond routine te zien! En wat leuk dat je 3 jaar in je dagboek schrijft en elke dag ook. Soms schrijf ik ook om dingen van me af te schrijven (erg fijn inderdaad) maar elke dag houd ik niet vol haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk weergegeven zo! En knap dat je al drie jaar lang in je dagboek schrijft, lijkt me zo leuk om terug te kunnen lezen.

  BeantwoordenVerwijderen