Jarig & mijn favoriete boeken

07:30

Hoi lieve mensen, ik ben vandaag jarig! Drie keer hoera voor mij en voor jullie een goed excuus om vandaag een stukje taart te eten. Nu ben ik eindelijk zeventien: zo'n leeftijd waar je niks aan hebt, behalve dan dat het ouder klinkt dan zestien en net weer een stapje dichterbij volwassenheid is. Om het hier op mijn blog te vieren, leek het me wel leuk om een top zestien samen te stellen die bestaat uit de leukste boeken die ik het afgelopen jaar als zestienjarige gelezen heb.

Mijn zestien favoriete boeken die ik las als zestienjarige
(klik op de titels voor meer informatie)

DE KINDEREN VAN CALAIS // GIRL ONLINE //DEAR THING //  ROOD ALS BLOED /WANNEER WORDT HET EINDELIJK ZOALS HET NOOIT IS GEWEEST // IK GEEF JE DE ZON // A GAME OF THRONES // HARRY POTTER AND THE PHILOPER'S STONE

Goed, dat was een hele opgave, want ik heb als zestienjarige maar liefst 53 boeken achter de rug (waar ik haal ik de tijd vandaan). Ik ben benieuwd welke boeken ik dit jaar mag gaan lezen en of ze me net zo weten te boeien als de bovenstaande boeken hebben gedaan.

Nou, ik ga nog even genieten van mijn verjaardag en dan zie ik jullie snel weer!

Liefs,
Nienke

Welk van deze boeken behoort tot jouw favoriet?

19 opmerkingen

 1. Gefeliciteerd. Hopelijk is je dag beter dan het weer. Ik ben de andere serie van Maggie Stiefvater aan het lezen en die is ook erg goed. :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah, thanks voor de aanrader! Ik denk dat ik daar ook binnenkort aan ga beginnen!

   Verwijderen
 2. Gelukkige verjaardag! Maak er een fijne dag van :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd Nienke! Wat een leuke boeken, en ik zie twee boeken die ik aan je heb voorgesteld. Super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. GELUKKIGE VERJAARDAG NIENKE!!!! Nu ben je net zo oud als ik hihi hoera ;) Ik ben trouwens echt suuper blij dat de Harry Potter boeken je zo goed bevallen! Veel plezier vandaag; geniet maar van je dagje (en je taart xp) Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel lieve Hanne! Ik heb deel twee van Harry Potter inmiddels ook achter de rug en aaaah, het is zo leuk :D

   Verwijderen
 5. Happy Birthdaaaay to you! En wat een leuke lijst met boeken, Girl Online en Harry Potter heb ik ook gelezen en ze zijn inderdaad echt supergeweldigfantastisch. Ik moet the Crown echt nog lezen!! xxx Ik hoop dat je een leuke dag hebt tot nu toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. GEFELICITEEERD!Wat ntzettend grappig ik ben precies een weekje na jou jarig, hihi. Fijne verjaardag nog verder en je moet zeker eens geraakt lezen en de nacht dat alles branden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteeerd!! Jeetje dat zijn een hoop boeken, 53! Dit jaar dat aantal verbreken? ;p Ik moet mijn lijstje ook maar eens aan gaan vullen met een paar van jouw favorieten (: Geniet nog even van je verjaardag, lekker onbeperkt taart eten nu het kan, haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik denk dat het heel moeilijk wordt om meer dan 53 boeken te lezen dit jaar, maar challenge accepted :D

   Verwijderen
 8. Een beetje laat, maar alsnog gefeliciteerd! Hopelijk heb je een ontzettend leuke dag gehad.

  Leuke boeken ook! Ik ben zelf ook helemaal weg van HP :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beetje laat, maar alsnog onwijs gefeliciteerd! Wat een leuke boeken, Arjen Lubach's Bastaardsuiker staat nog op mijn te-lezenlijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, veel leesplezier alvast! Ik vond het een mooi boek, met een behoorlijk interessant verhaal. Sowieso zijn al de boek van Lubach hele fijne :D

   Verwijderen
 10. Aaaah gefeliciteerd!! Klopt het dat je brief nog moet komen?? Of ben ik nou echt zo vergeetachtig dat ik ben vergeten te reageren op jouw brief? (dat zou wel heul stom zijn namelijk) Liefss Fenna

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi hoi! Nee, klopt, het is mijn beurt om een brief te schrijven, thanks voor de herinnering, ik vergeet het steeds. Maar hij komt er aan hoor, ik ga hem deze week op de bus doen :)

   Verwijderen
 11. Nog gefeliciteerd! Hoop dat je een leuke verjaardag hebt gehad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Grappig, we zijn inderdaad op dezelfde dag jarig! Hopelijk heb je een fijne dag gehad :)

  BeantwoordenVerwijderen