Mijn blind dates

11:04


Nooit gedacht dat ik ooit aan blind daten zou beginnen, maar toen ik in de bibliotheek van Hengelo was, kon ik het niet weerstaan. Verspreid over de hele bibliotheek stonden tafeltjes met ingepakte boeken. Je kon er eentje uitkiezen en daarna moest je ze zonder te kijken lenen. Een onwijs leuk concept. Ik kon me niet bedwingen en koos drie ingepakte boeken uit. 

Het waren net cadeautjes: ik kon niet wachten met uitpakken en ik was onwijs nieuwsgierig. Voordat ik mezelf toestemming gaf om de kranten van de boeken af te rukken, wilde ik eerst nog een paar foto's van de ingepakte boeken maken. Dat was verschrikkelijk: ik kon mezelf amper bedwingen ze niet te openen. Uiteindelijk was ik tevreden en leefde ik me uit. Dit zat er in:



De Test #1 - Joelle Charbonneau
     "Malencia is uitgekozen om de jaarlijkse test te doen. Maar de test blijkt een stuk zwaarder 
     dan ze had gedacht. Al snel vallen de eerste doden."
Ik had al behoorlijk veel over dit boek gehoord, maar het trok me nooit zo. Na de Hungergames en Divergent zat ik niet weer te wachten op zo'n eindeloze trilogie. Zelf had ik hem nooit geleend/gekocht, maar nu vind ik het eigenlijk wel leuk dat ik hem kan lezen. De verhaallijn klinkt in ieder geval interessant, ik ga het boek lezen en ik ben toch wel heel benieuwd geworden.














De verdwenenen prins #1 - Jennifer A. Nielsen
     "Sage is een van de drie weesjongens die onder dwang door regent Conner wordt opgeleid 
     tot prins, omdat er geen troonopvolger is in het koninkrijk. Slechts een van hen kan worden
     gekozen. Sage is vastbesloten te overleven."
Weer zo'n boek dat ik nooit zelf had uitgezocht (en weer het eerste deel van een trilogie). Er lijkt me vrij weinig aan, dit is niet helemaal het type boek dat ik graag lees. Toch ga ik een poging tot lezen wagen, misschien valt het wel heel erg mee.



Verdronken - Therese Bohman
     "Tijdens een logeerpartij wordt een jonge vrouw gecharmeerd, maar ook verontrust door de 
     man van haar zus."
Dit boek is een heel andere dan de vorige twee. Het lijkt me een stuk luchtiger. Ook niet het type boek dat ik zelf zou uitzoeken, plus de verhaallijn spreekt me niet zo aan. Toch ga ik dit boek een kans geven. Nu ik zulke lage verwachtingen heb, kan het alleen maar meevallen, right?

Zodra ik de boeken uitheb, laat ik vanzelf wel weer weten hoe ik ze vond. Stay tuned!

Welke van deze boeken zou jij willen lezen?

Liefs,
Nienke

10 opmerkingen

 1. Oeh, de eerste twee spreken mij juist super hard aan! Stuur ze maar door naar mij als je ze niet goed vindt, haha :) (Toen ik de titel van deze post zag dacht ik trouwens echt serieus dat je op een blind date was gegaan, ik had me al het ergste foutgelopen tinder verhaal ooit voorgesteld hihi)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk concept, het lijken net cadeautjes inderdaad! Het lijken mij allemaal wel leuke boeken om te lezen, en proberen kan toch geen kwaad :p
  Ik ben benieuwd wat je er uiteindelijk van vond!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf heb ik ooit eerder meegedaan aan een 'blind book date' op het Instagram account van Best of YA. Ik won het boek bij de film van Divergent. Het is een super tof concept en moet zeker vaker gedaan worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat tof dat de bibliotheek zo'n concept uitwerkt, tot nu toe heb ik dat enkel in boekhandels gezien. De Test leek mij persoonlijk ook niet fantastisch, maar het boek heeft me aangenaam verrast!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeeh ik zou willen dat onze bibliotheek ook blind date boeken had! Lijkt me echt super gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt heel leuk! De eerste twee boeken spreken mij het meest aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is een leuk concept he! Wij hadden het in onze bieb ook een tijdje, hoewel het niet heel erg goed liep. Ik snap ook wel dat je misschien liever zelf iets wilt kiezen, maar dit heeft ook wel weer zijn voordelen! Ik ben benieuwd wat je van de boeken vindt, en juist dus leuk dat je ze niet zo gauw zelf zou hebben gekozen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk te lezen Nienke. Twee boeken van de stapel heb ik blijkbaar voor jou ingepakt. Ik ben heel benieuwd naar jouw leeservaringen van de bovenste twee boeken. Ik wens je heel veel leesplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Nienke, wat leuk om te lezen dat je toch aan het blind daten geslagen bent! Soms kun je aangenaam verrast raken van 'een keer iets anders', andere keren is het gewoon een totale mismatch. Ik ben benieuwd hoe de boeken uiteindelijk bevallen. Enne, je mag het natuurlijk altijd nog een keer proberen :-)

  Groet, namens de medewerkers van de Bibliotheek!
  Auke

  BeantwoordenVerwijderen