Met mijn neus in de boeken - Juni

08:00


Wat is er nou fijner dan op een regenachtige zomerdag binnen te gaan zitten, met een dekentje op schoot en een boekje erbij? Ik kan me op zulke dagen niks beters wensen. De afgelopen maand was het verschrikkelijk weer, waardoor ik behoorlijk wat tijd had om te lezen. In dit nieuwe rubriekje, die ik voortaan iedere maand laat terugkomen, bespreek ik de boeken die ik in de afgelopen maand gelezen heb. Ik las in juni vijf boeken, die een totaal van 1710 pagina's hadden (wow!). Lees je mee?


Ik geef je de zon
Jandy Nelson

     "De 13-jarige Jude en Noah zijn als tweeling onlosmakelijk met elkaar verbonden, hoe 
     verschillend ze ook zijn. Maar drie jaar later is alles anders. Wat is er gebeurd?"

Over 'Ik geef je de zon' ben ik behoorlijk enthousiast. Toen ik hem tegenkwam in de boekwinkel kon ik hem alleen al door het ontwerp van de kaft niet laten liggen. Hij geeft weer een beetje kleur aan de boeken in mijn boekenkast. Goed, het verhaal vond ik erg bijzonder. De onderwerpen die aan bod kwamen waren interessant. De schrijfstijl was top, bijna poëtisch te noemen. Het verhaal was meeslepend en ik geloof dat ik het in één dag heb uitgelezen. Dat betekent wel iets: ik lees best vlot, maar meestal heb ik meer dagen nodig. Zeker een aanrader!


Eleanor & Park
Rainbow Rowell

     "Op een ochtend gaat Eleanor naast Park zitten in de bus naar school. Ze zijn allebei 
     buitenbeentjes. Er ontstaat een buitengewone liefde tussen hen."

Het speelt zich voornamelijk af op een typisch Amerikaans highschool. Alles gebeurt in het jaar 1986, maar echt te merken viel dit niet, afgezien van het feit dat er geen gebruik werd gemaakt van mobiele telefonie.
Dit boek viel me dus eerlijk gezegd een beetje tegen. Er was een enorme hype over dit boek, dus misschien had ik wel te hoge verwachtingen. Het was leuk, vermakelijk, maar niet geweldig. Ik wil niet verklappen waar het verder over gaat, maar ik kan wel zeggen dat het einde me met een hoop vragen heeft achtergelaten.Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest
Ach, deze leegte, deze verschrikkelijke leegte
Joachim Meyerhoff

     "Autobiografisch relaas over een jongen die in de jaren zeventig opgroeit bij een                               psychiatrische inrichting waarvan zijn vader directeur is "

Deze twee boeken zijn een eerste deel en een vervolg. Het vertelt de levensloop van de schrijver zelf, het eerste deel gaat over zijn jeugd en het tweede over zijn leven als volwassene. Ik heb nog nooit zo'n dubbel gevoel over boeken gehad als met deze twee: op sommige dagen lukte het me niet om meer dan een hoofdstuk te lezen en op andere dagen ging ik er als een speer doorheen. Achteraf vond ik het absoluut de moeite waard, maar tussen het lezen door heb ik mezelf vervloekt en telde ik de paginanummers af. Ik raad hem aan als je tegen zware kost kan, want anders zou ik er niet aan beginnen - als je eenmaal begonnen bent, wíl je per se verder lezen.  Het was een bijzondere leeservaring.A game of thrones 
George RR Martin

     "Wanneer in de middeleeuwen ridders en koningen strijden om de macht, blijkt het echte 
     gevaar uit het ijskoude noorden te komen."

Vorig jaar, toen ik begon met het kijken van de tv-serie Game of Thrones, heb ik ook een beginnetje gemaakt in het boek. Ik had een versie in de bibliotheek geleend, maar ik kwam er niet door heen. Uiteindelijk heb ik het na een pagina of honderd opgegeven. Vorige week was ik in een kringloopwinkel in Rotterdam en kwam ik de Engelse versie van het boek tegen voor 25 cent(!). Natuurlijk kon ik hem voor dat geld niet laten liggen. Ik ben gelijk begonnen met lezen en inmiddels ben ik ruim over de helft. Ik had verwacht dat het lang zou duren voordat ik hierdoor heen zou komen, maar ik zit helemaal in het verhaal. Dit is zeker een aanrader, maar mocht je de serie nog niet gezien hebben, dan raad ik je aan die eerst te kijken. Dan snap gelijk wie de vele personages zijn.

Welk boek heb jij de afgelopen maand gelezen?

Liefs,
Nienke


18 opmerkingen

 1. Ik geef je de zon klinkt echt goed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eleanor & Park vond ik eigenlijk wel heel mooi, maar misschien had ik minder hoge verwachtingen op voorhand ;) maar het boek haalt het niet bij Fangirl van dezelfde schrijfster!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, precies! Ik had voor E&P Fangirl gelezen, dus wie weet hadden mijn hoge verwachtingen door ook wel mee te maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al deze boeken klinken mij eigenlijk wel goed meestal pak ik gewoon in de schap vol nieuwe boeken wat random boeken uit de bieb en fiets weer naar huis om soms hele leuke boeken en soms wat minder (of gewoon niet) leuke boeken te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk lijstje, er zitten er ook een paar tussen die ik nog niet ken, meteen maar even onthouden voor in de vakantie ;P
  Eleanor & Park vond ik ook minder goed dan gedacht, maar nog steeds wel een leuk boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb de eerste twee ook gelezen😊 ik geef je de zon heb ik in het Engels gelezen maar eerlijk gezegd vond ik deze niet super... eleanor en park vind ik wel een echte aanrader, maar ik heb wel stiekem nog een grappig 'flutromannetje' eens gelezen om op te vrolijken...
  blijf vooral reviews schrijven, erg leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je lieve complimentje! En ach, smaken verschillen :)

   Verwijderen
 7. Oh! Eleanor & Park vind ik zo'n prachtig boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow jij ben echt een boekenwurm hihi. Ik heb deze maand geen enkele boeken gelezen en 5 in een maand gaat mij denk ik ook echt nooit lukken. Misschien ga ik het wel een keertje proberen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik geef je de zon vond ik ook echt een ge-wel-dig boek! Ondanks de hype rond Game Of Thrones, heb ik zowel de serie als de boeken nog niet uitgeprobeerd... Wie weet ooit nog eens he ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doen hoor, krijg je geen spijt van! Als jij aan Game of Thrones begint, begin ik aan Harry Potter :)

   Verwijderen
 10. Woow, dat zijn wel een aantal boeken haha! Mijn moeder is ook een boekenwurm. In drie weken kan ze soms wel 10 boeken uitlezen hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Eleanor & Park heb ik nog in de kast liggen om te lezen, laat ik mijn verwachtingen maar iets bijstellen dan ;) Ik geef je de zon lijkt me ontzettend mooi! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoor van heel veel mensen dat ze E&P wel heel goed vonden, dus wie weet valt het wel mee :) Veel leesplezier!

   Verwijderen
 12. Ik ben niet echt zo'n grote fan van boeken maar deze lijken me echt zo leuk! Zeker 'ik geef je de zon' lijkt me echt een mooi boek! Ik ga het eens opzoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Inderdaad, niets beter dan op een zomerdag een geweldig boek te lezen! Ik geef je de zon heb ik ook in de boekwinkel zien staan, maar er stond geen samenvatting op de achterkant dus heb hem niet meegenomen. Nu ik hem heb opgezocht lijkt het me echt zo'n mooi boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik lees overal onwijs veel artikelen over het lezen van boeken.
  ik houd er niet zo van. ik kan nooit boeken vinden waar ik goed
  in kan komen en ik word er heel slaperig van. Alhoewel als ik kleine
  stukjes over boeken lees ik het heel interessant vind. misschien moet
  ik toch maar weer eens gaan beginnen in een boek.

  liefs joelle

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ah ik vond Eleanor & Park echt heel mooi, maar ik hoor wel van meer mensen dat ze het niet heel bijzonder vonden, haha! Ik ben benieuwd naar Fangirl, waar ik ook zoveel goeds over hoor!

  BeantwoordenVerwijderen