Met mijn neus in de boeken - Juli

10:39Het is alweer de laatste dag van Juli (niet te geloven, de tijd gaat zó snel) en dus tijd om terug te blikken op alle boeken die ik de afgelopen maand door mijn vingers heb laten glijden. Het zijn er weer behoorlijk veel deze keer. O, en ik ga het anders doen dan vorige maand. Ik bespreek nu kort per boek wat ik er van vond en vanaf aankomende woensdag post ik iedere week een langere boekrecensie. Anders worden deze artikeltjes véél te lang.Wonder 
R.J Palicio 
Aanstaande woensdag trap ik af met een recensie over Wonder. Een behoorlijk lovende recensie, dat kan ik alvast verklappen. Dit verhaal gaat over een tienjarige jongen met een verminkt gezicht. Hij gaat voor het eerst naar school en krijgt daar te maken met pestkoppen en vriendschappen. Dit boek is er eentje met een interessant moraal.De prins & de lijfwacht 
De koningin & de favoriet 
Kiera Cass
Voordat ik hier aan begon, had ik de hele Selectieserie al achter de rug. Ik vond het jammer dat de verhalen waren afgelopen, maar gelukkig waren deze twee novellese om me nog even zoet te houden. De twee boekjes bestonden uit in totaal vier korte verhalen, die zich vanuit andere personages afspelen. Het geeft een interessante kijk op die personages, maar het is tegelijkertijd een overbodige. Ik vind dat deze novelles weinig extra's toevoegen aan de serie.De marionet #1
Aimée Carter
Ik heb vorig jaar de Godinnenserie van dezelfde schrijfster gelezen en daarover was ik behoorlijk enthousiast. Toen ik op Marcia's blog las dat dit boek ook door Aimée Carter was geschreven, kon ik het niet laten om het te gaan lezen. Ik vond het in eerste instantie een beetje op de Selectie lijken, aangezien er gebruik wordt gemaakt van verschillende standen. Uiteindelijk viel dat toch wel mee. Ik vond het een interessant verhaal.
De stem van de zee #1
Mara Li
Net als de Marionet, las ik nog een eerste deel van een trilogie. Van deze trilogie had ik nog nooit eerder gehoord, maar toen ik de achterflap in de bibliotheek las, kon ik hem niet laten liggen. Dit verhaal gaat over Nimue (geen flauw idee hoe die naam moet worden uitgesproken) en zij komt erachter dat ze - net zoals haar verdwenen moeder - een gave bezit om mensen te genezen.De fixer #1
Jennifer Lynn Barnes
Ik had lovende recensies over dit boek gelezen, maar zelf vond ik er toch wat minder aan. Tess wordt door haar zus Ivy meegenomen naar Washington. Ivy is een fixer en lost andermans problemen op. Zo raken de zussen verwikkeld in een politiek spelletje en belanden ze in een complot. De politiek kon me niet zo interesseren. Misschien wel omdat dit zich allemaal afspeelt in Washington en in Amerika is het politieke systeem toch net weer even iets anders dan het systeem dat we in Nederland kennen.

Nieuwsgierig geworden naar mijn uitgebreidere mening? Woensdag verschijnt dus de recensie van Wonder en daarna staat er elke week weer een nieuwe recensie te wachten. Stay tuned!

Liefs,
Nienke

Welk van deze boeken kende jij al?

4 opmerkingen

 1. De Stem van de Zee staat nog op me te wachten in mijn boekenkast - voor de rest heb ik alle boeken die je hebt genoemd ook gelezen. De Fixer was ook echt totaal geen boek voor mij; die Amerikaanse politieke machtsspelletjes wisten me niet te boeien. Wonder vond ik dan wel weer fantastisch en wat ik van Marionet vind, weet je al ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Stem van de Zee lijkt me erg interessant, en Fixer wil ik ook nog graag lezen. Leuk blospostje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh! Leuk boeken. Wonder wil ik zeker nog graag lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Stem van de Zee staat bij mij ook nog in de kast om te lezen. De andere boeken trekken mij veel minder, al hoor ik wel veel goede dingen over Marionet.

  BeantwoordenVerwijderen