boekentips van lovely time with nicky

08:00


Hallo allemaal. Vandaag is het niet de lieve Nienke die voor jullie schrijft, maar ik, Nicky. Al ruim een jaar schrijf ik op mijn blog Lovely Time With Nicky. Daar schrijf ik over de dingen waar ik het meest van houd zoals fotograferen, schrijven, creatief bezig zijn en nog veel meer. Maar mijn grootste liefde is toch wel boeken.
Al sinds ik kan lezen, lees ik ontzettend veel. Door de jaren heen is die liefde alleen maar groter geworden en vandaag wil ik het daar graag over hebben. Ook ga ik het hebben over een paar van mijn favoriete, onbekende boeken in de hoop dat meer mensen er van gaan genieten.

Wat ik zo mooi vind aan lezen is dat je even weg bent van de wereld. Voor even (of voor lange tijd) kun je wegdromen in een totaal andere wereld, met andere mensen en andere avonturen. Later kun je nog nafantaseren over dit boek en de liefde delen met andere boekliefhebbers.
Op dit moment is mijn boekencollectie gevuld met 125 boeken. Voor vele lezers is dit nog redelijk, maar ik vind het al een behoorlijk aantal. Het liefst koop ik alleen boeken waarvan ik zeker weet dat ik ze graag wil lezen. En het liefst koop ik ze dan ook in een echte boekenwinkel. Het is voor mij zo magisch om omringd te zijn door boeken die je kunt aanraken en ruiken (ja). Het liefst neem ik dan alles mee, maar ik weet me in te houden. Eenmaal thuis geef ik het een mooi plekje in mijn boekenkast.
Maar nu wil ik het over die boeken hebben. Deze boeken heb ik per toeval ontdekt en daar ben ik tot op de dag van vandaag nog heel erg blij mee. En nu weet ik zeker dat er mensen zijn die deze boeken al lang kennen, maar ze zijn toch niet zo bekend als de meeste ya boeken.Snow White trilogie
Toen ik een keer een weekendje weg was had ik maar een boek bij, en die had ik al gauw uit. Ik verveelde me erg snel en kocht daarom een tijdschrift. Daar in stond een stukje van Rood als Bloed in. Dit klonk al meteen zo spannend dat ik niet kon wachten om dit boek in mijn handen te hebben. Het eerste wat me opviel was dat de aankleding werkelijk prachtig was. Een erg mooie cover en de uiteindes van de pagina paste perfect bij de titel, namelijk rood.
De Snow White trilogie van Salla Simukka gaat over Lumikki Andersson, een meisje dat het liefst op haar eigen is en zoveel mogelijk uit de problemen blijft. Maar zodra ze per ongeluk een witwasoperatie op haar school ontdekt raakt ze gevangen in een web van criminaliteit.
De serie heeft een rode draad en zo af en toe werd er gelinkt naar een sprookje, Sneeuwwitje. De serie is ontzettend spannend en erg goed geschreven. De boeken zijn erg dun, maar de verhalen zijn zo goed gevuld dat dat eigenlijk niet uitmaakt. De boeken grepen vanaf het begin en hebben me nog altijd niet losgelaten.
*Lumikki is de Finse naam van Sneeuwwitje.Dodenrit
Dodenrit van Maggie Stiefvater ontdekte ik nadat ik de Wolven van Mercy Falls had gelezen, die ik via Tumblr ontdekt had. Die serie, die over Weerwolven gaat, vond ik al enorm goed en spannend. Maar toen ontdekte ik dit boek.
Dodenrit is een verhaal dat zich afspeelt op het eiland Thisby. Hier wordt elk jaar in het begin van november de Scorpio Race gehouden. Mannelijke ruiters proberen zich zolang mogelijk aan hun magische waterpaarden vast te houden om de finish te bereiken. Niet iedereen haalt het. Niet iedereen overleeft. Sean Kendrick is viervoudig kampioen en al heel bekend met de race. Maar Puck Connolly wil als eerste vrouw deze race afleggen en winnen. Maar ze weet niet wat haar te wachten staat.
Dit boek vind ikzelf ontzettend uniek. Nog nooit eerder las ik zo’n soort verhaal, en ik houd er van. Het heeft allemaal goeie elementen zoals spanning en romantiek.  Maggie Stiefvater is een geweldige auteur die je mee trekt in haar verhalen en je niet loslaat. Haar schrijfstijl is erg gedetailleerd, personages zijn goed uitgewerkt en haar verhalen hebben altijd een erg unieke wending. Maggie is absoluut mijn favoriete auteur.
Maggie Stiefvater schreef onterendere The Raven Cycle  en De Wolven van Mercy Falls.

Eigenlijk zijn er nog veel meer boeken die ik aan jullie wil voorstellen, maar dat zijn er teveel. Ik vond het erg leuk om een keer voor de lezers van Nienkte te schrijven.

Veel liefs, Nicky

*Op mijn blog staat een hele leuke blogpost met schrijftips van Nienke, dus kijk daar ook eventjes. 

2 opmerkingen

  1. Ik kende nog geen enkele van deze boeken, maar ze zien er veelbelovend uit! De volgende keer dat ik in de bib ben, neem ik zeker een kijkje :) x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik sluit me aan bij de dame hier boven mij :P. Lijken me erg leuke boeken, zal ze snel eens opzoeken!

    BeantwoordenVerwijderen