Mijn ochtend routine (zomer)

08:00De ochtend routine is op Youtube helemaal een ding. Ik vind het stiekem altijd leuk om die filmpjes (die eigenlijk altijd op hetzelfde neer komen) te kijken en daarom leek het me wel leuk om het zelf ook te doen. Alleen dan geen filmpje, want ik ben geen filmpjesmaker. Aanschouw mijn 'morning routine' en dan op zijn zomers.

8:30 uur: ik word wakker en schuif de gordijnen open. Vandaag heb ik geluk: er schijnen zonnestralen naar binnen. Ik besluit nog even in bed te blijven liggen om te genieten van het zonnetje en pak mijn telefoon erbij. Ik scrol langs alle foto's op Instagram, check mijn berichtjes op Whatsapp en beland uiteindelijk in de abonnementenbox op Youtube.

9:15 uur: het duurde even, maar ik ben klaar met mijn telefoon. Mijn telefoon laat ik voor wat het is en dan spot ik het boek dat op mijn nachtkastje ligt. 'Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest' heet het, maar ik kom er maar moeilijk doorheen. Het is dat ik wil weten hoe het afloopt, maar anders zou ik niet verder lezen. Zuchtend pak ik het boek en lees ik een stukje verder.

9:40 uur: ik ben mijn boek zat. Ik leg het weer terug op mijn nachtkastje. Daarna kom ik eindelijk mijn bed uit. Mijn pyjama ruil ik om voor mijn joggingbroek en een oud t-shirt. En dan ga ik naar beneden en eet ik op mijn gemak een banaan (want dat schijnt je energie te geven). Vervolgens trek ik mijn hardloopschoenen aan en ga ik voor een ochtendrondje.

10:10 uur: ik ben kapot en tegelijkertijd voel ik me geweldig. Hardlooprondjes doen me altijd goed. Dan kan ik de hele dag weer aan. Als ik mijn hardloopschoenen uit heb getrokken spring ik onder de douche en was al het zweet van me af. Ik houd van douchen, helemaal in ochtenden, dus ik kom er niet zo snel onderuit.


10:45 uur: tijd voor ontbijt! Yoghurt met muesli en een appel. Voor dit eten mag je me 's nachts komen wakker. En ik kom er vandaag achter dat we Junami's in huis hebben, dus ik laat de Elstar links liggen. Junami's zijn de lekkerste appels die er bestaan. Mijn ontbijt neem ik mee naar mijn slaapkamer en dan besluit ik nog maar een stukje verder te lezen in het boek.11:20 uur: zodra ik mijn ontbijt achter de kiezen heb, ga ik wat aan mezelf doen. Ik smeer een dagcrème op mijn gezicht en wat mascara op mijn wimpers. Prima voor een zomerdag. Daarna poets ik rustig mijn tanden. Pas nu besluit ik op mijn gemak wat ik de rest de dag wil dragen. Vandaag word het mijn button down skirt met een t-shirt met streepjes. En helaas ook een panty, want het weer valt ondanks de zonnestralen toch tegen.

Goed, dit is hoe het er meestal aan toe gaat in de ochtend. Tenminste, op dagen dat ik geen verplichtingen heb en helemaal kan doen wat ik wil. Oh, en ik loop niet iedere ochtend hard. Gemiddeld maar drie keer in de week. Ik laat het altijd afhangen van het weer en de hoeveelheid zin die ik heb.

Wat eet jij altijd in de ochtend?

Liefs,
Nienke

12 opmerkingen

 1. Nien, wat een tof artikeltje is dit, zeg! Ik ben ook dol op morning routines, hihi. Wat ik eet in de ochtend? Havermout (oh yummie) met sojayoghurt en noten, luv it! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikeltjes dit, echt tof dat je weer terug bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk geschreven. Wat ik in de ochtend eet verschild, maar meestal met fruit of gewoon een boterham.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk gedaan in een artikel! Ja ik houd ook van morning routines kijken hihi. Maar dit is zo ontzettend tof gedaan. Ik kon het voor me zien, zo leuk! Ik eet meestal een boterham of yoghurt met fruit of muesli!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmmm, lekker jouw ontbijtje! Ik houd ook zo van muesli. Leuk een ochtend routine maar dan in blog-vorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je de ochtend routine filmpjes in een nieuwe vorm gegoten hebt! Zelf vind ik chiapudding of zelfgemaakte granola als ontbijt echt geweldig ! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om te lezen dit! Wat ik graag eet als ontbijt is bijna hetzelfde, maar dan doe ik in plaats van een appel, een banaan door mijn yoghurt heen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt als een fijne ochtend! Ik wou dat ik mijzelf er toe kon zetten om 's ochtends hard te gaan lopen, maar ik krijg het gewoon echt niet voor elkaar haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kort, maar leuk artikeltje! Ik eet meestal crackers en drink een kop thee in de ochtend. 's Octends kan ik namelijk nog niet zoveel wegkrijgen, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gezellig!! Misschien een gek woord om hieronder te zetten, maar in mijn ogen toch gepast. Alsof we eventjes kletsen en je me met mooien woorden verteld wat je op een zomerochtend doet. :)

  BeantwoordenVerwijderen