Een leuke dag met Nicky en de examenuitslag

08:00


"Eindhoven is niet zo'n mooie stad hoor," waarschuwde Nicky me de dag van te voren. Ik was nog nooit eerder in Eindhoven geweest, maar het voorspelde niet veel goeds. We hadden afgesproken bij de Starbucks, dus ik ging op het station opzoek naar mensen met koffiebekertjes. Niemand. Gelukkig kreeg ik toen een telefoontje van Nicky. De Starbucks was opgeheven, ze stond bij de Etos. Niet veel later vond ik haar daar.Een knuffel bij wijze van begroeting volgde. Het voelde gelijk heel vertrouwd. Alsof we elkaar al jaren kenden en elkaar niet pas nét voor het eerst ontmoet hadden. Druk kletsend gingen we de stad in, met als belangrijkste doel: boekhandel Van Pierre. Nicky had me van te voren verteld dat de boeken tot het plafond gingen en dat het een geweldige boekhandel was. En niets was minder waar: het was de hemel voor boekenliefhebbers. Ik kocht uiteindelijk slechts twee boeken (ik heb me heel erg moeten inhouden): Eleanor & Park van Rainbow Rowell en Ach, deze leegte, deze verschrikkelijke leegte (vervolg op Wanneer wordt het weer zoals het nooit is geweest) van Joachim Meyerhoff.


Nadat we hadden besloten af te rekenen (want geloof me, anders waren we daar de hele middag blijven hangen) sjouwden we van kledingwinkel naar kledingwinkel. Het resultaat: een broek met gaten en een rood jurkje. Die laatste na lang twijfelen dan. De blauwe versie was ook best tof.

Voldaan zat ik toen nog anderhalf uur na te genieten in de trein. Eindhoven was een fijne stad en ook de schoonheid ervan was me niet tegengevallen. Ik heb nu al zin om weer eens terug te gaan en om Nicky nog een keer te zien! En dan houden we een sleepover. Kan niet wachten!Goed, de dag daarop stond ik met lichte buikpijn op - van de zenuwen. Het was de dag dat ik zou horen of ik geslaagd of gezakt zou zijn. De gezakten zouden als eerst gebeld worden en dus zat ik vurig te wensen dat mijn telefoon niet af zou gaan. Van elk piepje dat hij maakte schrok ik me een ongeluk.

Gelukkig werd ik om 14.00 eindelijk van mijn zenuwen verlost: mijn mentor vertelde me dat ik geslaagd was! En nu heb ik eindelijk mijn havodiploma op zak. Na vijf jaar zwoegen op de middelbare school heb ik het ook wel gehad. Héérlijk. Nu is het eindelijk tijd om volop te genieten van mijn vakantie.

Ik had een fijne week. En jullie?

Liefs,
Nienke

17 opmerkingen

 1. Yay, wat leuk dat je Nicky hebt gemeet! Kan niet wachten tot wij weer gaan meeten (en volgend jaar kan dat zelfs bijna elke dag, like whut hoe tof) En JAAAA JE BENT GESLAAGD, ik wist het al, maar nog een keer gefeliciteerd! Nu lekker vakantie en straks vol goede moed beginnen aan de pabo <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah, dankjewel! ❤ En inderdaad, kan niet wachten om jou weer te zien (besef me net dat het al een ruim half jaar geleden is dat we elkaar voor het laatst zagen, wow!) Echt mega leuk dat je zo vlakbij komt wonen straks!

   Verwijderen
 2. Ik ben blij dat je het ook zo gezellig vond, en dat jurkje staat je ontzettend goed! En hoera, je bent geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, het was inderdaad super gezellig met je ❤

   Verwijderen
 3. Klinkt als een leuke dag. Gefeliciteerd met je diploma :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super dat je nu gewoon geslaagd bent! Die dag er voor ziet er heel erg geslaagd uit ook, klinkt in ieder geval gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je Nicky hebt ontmoet (ken haar niet?) en wat goed!!! GEFELICITEERD NIENKE!! Ik was ook zo zenuwachtig en hield het gewoon niet meer vol.. Het duurde zo lang! Maar yay geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dat boekenwinkeltje klinkt echt hemels!
  Proficiat met je diploma! :D (blijft gek dat jullie maar 5 jaar naar de middelbare school moeten haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi!

  Ik heb net je blog ontdekt, je kan echt heel leuk schrijven!
  Je moet zeker doorgaan met deze blog!

  Ohja.. Gefeliciteerd met je diploma!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super dat je geslaagd bent! Gefeliciteerd :) Super leuke post en mooie foto's, hihi. Ik had ook een fijne week. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat je geslaagd bent! En leuk zeg zo'n dag samen! Die boekwinkel is inderdaad een lust voor het oog, haaha! Klinkt en ziet er uit als een hele gezellige dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Na al die leuke reacties op mijn blog ben ik ook even op de jouwe gaan kijken. Wat schrijf je leuke en originele dingen! En van jouw mooie foto's kan ik ook nog wat leren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk dat je Nicky hebt ontmoet en gefeliciteerd met je diploma!♥

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd! Fijn dat je geslaagd bent! Door jouw verhaal word ik heel enthousiast over Eindhoven. Vooral die boekenwinkel ziet er fantastisch uit! Jeetje, wat zou ik daar graag een dag voor uit willen trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hey hey hey!! Ik ben een paar dagen geleden (oh wacht, vakantie betekend tijd die snel voorbij vliegt... eeh, het is inmiddels alweer een week geleden) was ik ook in Eindhoven! Ik had een dagje Eindhoven met mijn nichtje die 10 minuutjes van Eindhoven vandaan woont. En Van Pierre was ook gelijk ongeveer de eerste stop die wij maakten. Zij noemde het echter Vampieren, ten minste, dat was wat ik verstond. Echt een mega boeken winkel inderdaad, en hoewel ik er achteraf langer had willen blijven (zeker nu ik jou foto heb gezien..) zijn we toch beiden geslaagd (zelfs beneden nog iets gedronken). Okay, over en uit, haha! :) (OHJA EN OHMY GESLAAGD WHOOP WHOOP WHOOP ik faal nu enorm he omdat ik veel te laat ben. okay. ik stop nu. YES GESLAAGD!!!!)

  BeantwoordenVerwijderen