Belgische blunders

08:00

Ik mag me toch altijd weer gelukkig prijzen dat ik familie in het hartje van Brussel heb wonen - want dat betekent jaarlijkse tripjes naar het buurland. Deze voorjaarsvakantie was het weer zo ver. Tijd om de verjaardag van mijn tante te vieren en daarnaast ook nog eens de geboorte van het onwijs schattige dochtertje van mijn nicht. Het was hartverwarmend om haar te mogen bewonderen. 


Hoewel het weekend vooral om familie draaide en ik dus vooral mooie mensen op de foto heb gezet, heb ik ook nog een klein beetje van Brussel en Antwerpen kunnen vastleggen. Naast fotograferen, het vieren van nieuwe levensjaren en het staren naar prachtige babyoogjes, beging ik in drie dagen tijd ook nog eens een aantal blunders:

Tijdens een wandeling moest ik opeens naar de wc en er was niet zo snel een toilet te vinden waar ik naartoe kon sprinten. Wel was er een of ander kunstmuseum, waar ik heb gevraagd of ik het toilet mocht gebruiken. Gelukkig mocht dat, maar daarvoor moest ik eerst het hele museum doorlopen - want de toiletten waren pas aan het einde. Ondertussen stond ik op springen en toen ik mezelf eindelijk met oogkleppen op langs schilderijen had gemanoeuvreerdl dook ik natuurlijk het mannentoilet in. Oeps! En vervolgens verdwaal ik ook nog eens op mijn weg terug. Het is een wonder dat ik dat doolhof uiteindelijk zonder hulp ben uitgekomen.Op de Brusselse metrostations heb je poortjes waar je moet inchecken met je metrokaart (voor de Nederlanders onder ons: het is vergelijkbaar met de ovchipkaartpoortjes). Mijn broer dacht doodleuk dat je wel met zijn tweeën door een poortje kon, omdat je ook met zijn tweeën op een kaart kan. Dus hij trek mij achter zich aan mee door het poortje en natuurlijk gaat het poortje weer dicht met mij er tussenin. Ik kan de pijn in mijn armen nog steeds voelen.

En alsof dat alles nog niet genoeg was, stapte ik ook nog eens in de metro volop met mijn nieuwe schoenen in de kots. De metro zat propvol, dus ik lette totaal niet op de grond en was juist blij dat ik een plekje had gevonden om te staan. Heel fijn, not. 

Ondanks mijn blunders was dit weekend toch geslaagd te noemen. Ik houd van België.

Liefs,
Nienke

Zijn jullie wel eens in Brussel // Antwerpen geweest?

8 opmerkingen

 1. Awh, arme jij. Een troost, dit zou mij ook allemaal kunnen overkomen ;) Ik ben nog nooit in Brussel en Antwerpen geweest, maar na m'n examens ga ik wel naar Antwerpen met m'n moeder, dus ik zal zien wat ik dan allemaal ga beleven, hihi. Echt superleuk dat je daar familie hebt, zeg! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk weer! Ontzettend gaaf, familie in het "buitenland".

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh ik wist helemaal niet dat je familie hebt hier in belgie; wat leuk! Uiteraard ben ik al in Brussel en Antwerpen geweest hihi twee hele mooie steden xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je nog eens naar België gekomen bent :) ik woon er, maar zelf ga ik bijna nooit naar Brussel. Jammer van je schoenen zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Auw dat moet zeer doen, je arm tussen die poortjes!! Hopelijk heb je gauw er geen last meer van. Wij gingen ook een keertje met z'n tweeën door een poortje maar dat ging gelukkig goed! En wat zijn je foto's mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oooh bah in kots stappen. Wat een pech zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoop dat je familie veilig is prayers gaan uit naar Brussel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn familie is gelukkig veilig. Vreselijk wat er daar gebeurd is

   Verwijderen