Besmet met het schrijfvirus

09:00

Ik heb het schrijfvirus weer te pakken. Ik hoest woorden op en spuug zinnen uit. Dit is de enige ziekte waar ik blij van word. Schrijven gaat bij mij in fases. De ene periode komt er niks uit mijn handen en moet ik het schrijven foreceren. Andere dagen schrijf ik zo veel dat mijn handen er pijn van doen.  Op dit moment zit ik in die pijnlijke fase.

Mijn zwarte notitieboekje is op elk moment van de dag weer binnen handbereik én ik gebruik hem dan ook overal. Tijdens lesuren (waarin niks meer gedaan wordt, doordat alle stof al behandeld is) vermaak ik me met mijn boekje. Ik ga geregeld wat later naar bed, omdat ik nog die ene scene uit wil schrijven. Aan alles is te merken dat ik weer in mijn eigen wereldje op papier leef. En ik vind het heerlijk.

Schrijven doe ik het liefst met muziek in mijn oren. Daardoor heb ik de laatste tijd een hoop nieuwe muziek ontdekt - zo ook de band Twenty One Pilots. Heerlijke muziek om te luisteren tijdens het schrijven. Vooral hun nummer Stressed Out staat hier op repeat. 

 Houden jullie ook van schrijven?

Liefs,
Nienke

10 opmerkingen

 1. Schrijven, i love it! Ik herken je gevoel echt helemaal. Zodra ik meer tijd heb, wil ik ook echt meer gaan schrijven weer want het is zo fijn. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, die pen op de foto is zo fijn! Gebruik ik ook altijd (ACTION).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind schrijven heerlijk om te doen, maar de laatste tijd ben ik meer van het tekenen/schilderen (oftewel kliederen met waterverf) en fotograferen. Nou ben ik benieuwd, waar schrijf je dan over? Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn liefde voor schrijven gebeurt ook in fase, soms moet ik gewoon dagenlang schrijven, andere dagen bekijk ik mijn notitieboekje niet eens, ik ben benieuwd naar je verhalen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha die wisselende fases zijn zo herkenbaar! Wel een beetje vervelend op dagen dat je iets moet schrijven, maar het niet lukt x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aah, zo leuk dat je je kriebels weer te pakken hebt! Ik ben benieuwd wat je gaat plaatsen, ben alleszins blij dat je weer in die flow zit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ja schrijven is zo fijn! leuk gezegd ook, ophoesten en uitspugen haha
  ik heb je genomineerd, wat inhoud dat ik een aantal vraagjes heb. Ik zou het super vinden als je ze wil beantwoorden, vragen staan op mijn blog :X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. super tof! Ik ben benieuwd naar wat je zoal schrijft.
  Ik houd af en toe ook wel van kleine stukjes schrijven over wat ik denk bijvoorbeeld.
  Maar meestal doe ik dat door middel van schetsjes.

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tof! Bij mij gaat het ook echt in fases, dus heel herkenbaar dit! Ik luister vaak Bruno Sanfilippo tijdens het (fictief) schrijven; dat helpt me echt een sfeer neer te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben heel benieuwd naar wat je dan schrijft! Een lang verhaal? Of gedichtjes? Of beide? Ik schrijf zelf eigenlijk nooit. Naja, alleen als ik een artikeltje aan het tikken ben voor m'n blog. Het lijkt me wel heel leuk, maar toch heb ik een soort beeld voor me dat ik dan een geniaal verhaal moet hebben (zoals JK Rowling spontaan Harry Potter bedacht) en aangezien dat hem niet gaat worden, geef ik het nu al een beetje op. Tja. Maar goed, nog steeds ben ik benieuwd: wat schrijf je dan bijvoorbeeld?

  BeantwoordenVerwijderen