Bloeiende bloesem

08:30


Toen ik op een ochtend naar buiten ging, viel het me op dat tussen al het grauwe van de levenloze planten, toch weer wat kleur te bekennen was. Bloeiende bloesem. Bijzonder, want dit boompje heeft nog nooit in de winter gebloeid. Waarschijnlijk is het in de war door het lekkere weer van de laatste tijd.

Mijn blog heeft voor mijn gevoel de afgelopen periode voornamelijk als klaagmuur gediend, maar vandaag wil ik mijn blogjaar met een vleugje positiviteit afsluiten. De wereld is immers niet vergaan, ik leef nog en alles gaat inmiddels weer zijn gangetje.

Voor mij was 2015 een mooi jaar, omdat...

♥ Ik mijn blog begon en in een totaal nieuwe wereld belandde, gevuld met leuke mensen, ontwikkeling en nieuwe dingen. Dit jaar zou zonder een stuk saaier zijn geweest.

♥ Ik mijn grenzen létterlijk kon verbreden en de typische toerist uit kon hangen in wereldstad Londen. Weliswaar met school, maar dat kon niet voorkomen dat ik verliefd werd.

♥  Mijn werkcarrière begon en aan de slag ben gegaan als vakkenvuller. Voldeed ik gelijk aan het type standaardtiener. Stiekem vind ik dit best wel leuk.

♥  Ik met angst en al ein-de-lijk gaatjes in mijn oren liet schieten. Achteraf viel de pijn best mee. Ik had het me pijnlijker voorgesteld. Ik ben in ieder geval hartstikke blij met de openingetjes in mijn oren.

♥  Ik dit jaar zoveel heb mogen schrijven. Proza, poëzie, maar ook mijn eigen songteksten. Op gebied van schrijven had ik afgelopen jaar een enorme hoeveelheid inspiratie.

En dan zijn er vast nog de dingen die ik vergeet. De kleine dingen, die ondanks het feit dat ik ze niet allemaal kan opnoemen, toch mijn jaar goed hebben gemaakt. Ja, 2015 had nare dingen, maar toch zeker ook zijn mooie kantjes. Een beetje net zoals die bloesem, die staat voor het mooie dat er is tussen het grauwe dat de winter met zich meebrengt.

Nu ben ik benieuwd: Wat heeft jullie jaar goedgemaakt? Alvast een fijne jaarwisseling en tot volgend jaar!

Liefs,
Nienke

9 opmerkingen

 1. Wat gek dat de bloemetjes nu bloeien (zal waarschijnlijk aan het weer liggen), voor mij is er dit jaar ook een wereld opengegaan: de blogwereld.
  Leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik startte mijn bog weliswaar al in 2014, maar toch heeft de blogwereld ook 2015 heel erg opgefleurd voor mij :D
  Fijne eindejaarsfeesten Nienke!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En hier zit ik dan even verbaasd naar mijn scherm te kijken.. blog je nog maar sinds dit jaar? Ik dacht dat je al veel langer blogde.. of misschien voelde het toch zo haha! :) En wat leuk dat je je gaatjes hebt laten schieten! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, wat grappig! Ik blog pas inderdaad pas sinds mei dit jaar, tijd gaat snel :)

   Verwijderen
 4. Wat leuk, ik ging in 2015 ook naar Londen! En over die bloesem gesproken, hier in de buurt hebben we ook bloesem dus ik ga binnenkort kijken of die ook al uitgebloeid zijn! Alvast een fijne 2016 Nienke!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah wat leuk lieve Nien. Zonder je blog zou ik je niet eens kennen, dus ik ben blij dat je 'm bent begonnen. En wauw, wat een mooie vergelijking met die bloesem. Word ik eventjes stil van. Liefs, Klaske

  BeantwoordenVerwijderen