De laatste dagen

07:00


Hoi lieve mensen, ik heb zojuist serieus zitten uitrekenen hoeveel dagen het jaar 2015 nog heeft. En ik kwam tot de conclusie dat (tenzij ik natuurlijk verkeerd geteld heb) dit jaar slechts 44 dagen te gaan heeft. Voor mijn gevoel is dat bizar weinig, echt waar: dit jaar is voorbij gevlogen. Daarom vind ik het de hoogste tijd om nog wat laatste doelen op een rijtje te zetten.

WAT IK DE KOMENDE 44 DAGEN NOG WIL:

Die felbegeerde vijftien minuten halen
Inmiddels is tien á twaalf minuten hardlopen een gemiddelde geworden, maar ik wil dat wel weer eens verhogen. Vijftien minuten vind ik voor dit jaar een mooi streven. Toen ik in mei begon met hardlopen had ik niet verwacht dat opbouwen zo langzaam zou gaan. Mijn ultimate goal was toen een half uur non-stop, maar dat zie ik voorlopig nog niet zo snel gebeuren.

De Hungergames kijken in de bioscoop
Afgelopen drie jaar ben ik trouw in november/december naar de bioscoop geweest om telkens de nieuwe Hungergames te gaan bekijken. Nu de laatste bijna ook uitkomt, kan ik het natuurlijk niet maken om er voor het nieuwe jaar niet heen te gaan. Ik ben trouwens heel excited voor de nieuwe film, want de trailer was zo gaaaf.

Een nieuw dagboek aanschaffen..
.. want niet zonder enige trots kan ik mededelen dat mijn oude het nieuwe jaar niet meer gaat redden. Inmiddels schrijf ik al 1,5 jaar dagelijks in dat ding, dus ik ben inmiddels ook wel aan iets nieuws toe. 1 januari lijkt me gelijk ook een mooi punt om weer in een heerlijk schoon boekje te beginnen. Want serieus: liefde voor lege notitieboekjes!

En een schrijfboekje
Als ik dan toch al nieuwe dingen aan het kopen ben, kan ik ook gelijk een nieuw schrijfboekje kopen. Mijn huidig schrijfboekje ook alweer bijna vol, en het stomme is dat ik die pas een maand of twee geleden gekocht heb. Ik kan die dingen wel blijven kopen..

Liedje afschrijven
De laatste tijd heb ik wat liedjes schrijven betreft echt een soort inspiratieboost gehad. Mijn hele schrijboekje staat vol met losse zinnen, waarvan ik nog een goed geheel wil maken. Het liefst voor 2016, want dan kan ik daarna weer nieuwe dingen doen.

Pepernoten bakken (vóór 5 december, want daarna heb ik écht geen zin meer)
Ik wilde ze eigenlijk afgelopen weekend al bakken. Had alle ingrediënten gekocht en was klaar om ze te maken, toen ik er achterkwam dat we helemaal geen bakplaat in huis hadden. Gelukkig had ik het deeg nog niet gemaakt, want anders kon ik dat natuurlijk gelijk weggooien. Dus eerst maar eens een bakplaat aanschaffen.

Zo, dat waren de laatste dingen die ik per se wil bereieken dit jaar. Ik heb in de meeste puntjes wel vertrouwen, maar dat hardlopen zie ik nog niet gebeuren. Maar we zullen het zien. Ik ga het op zijn minst proberen.

Nu ben ik benieuwd: Wat willen jullie nog doen voordat het nieuwe jaar begint?

Liefs,
Nienke

11 opmerkingen

 1. Wat een coole dingetjes allemaal! Hopelijk lukt het je nog hoor :D Wel gek dat het nog maar 44 dagen zijn, dat betekent dat mijn examens ook steeds dichterbij komen... Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het jaar is inderdaad weer voorbij gevlogen! Ik weet hoe langzaam het opbouwen van hardlopen kan gaan en hoe frustrerend dat is ;) hihi veel succes met al je doelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. erg leuk dat je zoiets op het eind van het jaar schrijft! Meestal zie je in januari overal posts verschijnen over de goede voornemens. maar dit is echt leuk. :)
  Ik wil voor 2016 nog mijn kamer goed opgeruimd hebben ( haha het is echt een ramp) , en natuurlijk veel leuke posts geschreven hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ow, ik schrok even toen ik zag staan dat het nog maar 44 dagen zijn.. Wat een leuke doelen heb je! Wat goed dat je al 12 minuten kan lopen! Die 15 minuten komen heus wel. En dat half uurtje? Voor je het weet, loop je een uur zonder er moeite mee te hebben. Mijn conditie ging in het begin super traag vooruit, maar eenmaal ik op het kwartier zat, ging het super snel! En oh, een dagboek. Dat moet ik nu ook echt eens inschakelen! Dit ga ik overnemen van je lijstje hihi :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat wordt ik toch altijd blij van jou blogpost, het leest zo lekker. En wees trots op je 12 minuten, want dat zijn 12 hele minuten. En als je nog een bioscoop maatje nodig hebt (ik wil Mockingjay pt 2 ook nog zien ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de 10 a 12 minuten al een mijlpaal! Ik ben zelf geen hardloopster. Ik heb meerdere pogingen gedaan, maar ik heb zoveel pijn met rennen in mijn knieën, dat ik vaak alweer snel opgeef.. Helaas :(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog maar 44 dagen, waar blijft de tijd! Leuk om te lezen zo'n lijstje, en ik ben het helemaal met je eens over de film! Ik wil zoo graag naar de Hungergames! Nog veel succes met je hardloop doel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuk lijstje!! Dat kwartier gaat je zeer wel lukken, go girl!! Pepernootjes bakken, leeeuuukk, daar heb ik nu ook wel zin in... :) The hungergames, ik ben er zondag geweest, hij was echt super!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. HOLY CRAB NOG MAAR 44 DAGEN?! En nu nog veel minder!! Dat zijn er nog maar zo weinig!! Zoals je merkt zag ik die even niet aankomen, haha :). Hmmmmm, wat wil ik nog doen? Ik ben geneigd om schooldingen op te schrijven zoals: PWS afhebben, op tijd beginnen met leren voor de toetsweek, maar laat ik het even niet school gerelateerd doen. Meer muziek maken. Carrot cake bakken. Leuke surprises maken. Dat is het denk ik wel. En je hebt een eigen liedje geschreven?! ZO VET!! En met de Hungergames wacht ik nog even tot ik 'm thuis kan kijken want ik ben een bange poeperd en wil hem op pauze kunnen zetten wanneer ik wil, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jheetje dat zijn echt nog maar wijnig dagen. Dit jaar ging zo snel. Voor mijn gevoel is januari pas net afgelopen.
  Ergens ben ik wel blij met een nieuw jaar, want dan komen de ollibollen weer

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke dingetjes wil je nog allemaal doen! Ik heb er eigenlijk nog niet echt bij stilgestaan dat 2015 weldra voorbij is... Ik ga er zeker is over nadenken wat ik nog allemaal wil gaan doen! Ik zou sowieso eens outfitfoto's (in de sneeuw) willen maken! (:

  BeantwoordenVerwijderen