Oude verhalen

07:00

Na het -voor mij- best wel heftige artikel van gisteren, vandaag even wat luchtigers. Toen ik mijn slaapkamer grondig opruimde, kwam ik bovenstaand schriftje tegen. Ik was het bestaan ervan al lang vergeten. Uit nieuwsgierigheid ben ik gaan lezen wat er in stond en langzaam begon het toen weer te dagen. Dit was een verhaaltje dat ik had geschreven over het groep acht kamp. Dit verhaal ging over een jongen die verliefd was op mij en de rest wil ik jullie graag besparen. Ik had een grote fantasie vroeger, want wie wordt er nou in hemelsnaam verliefd op mij?

Goed, nadat ik dit verhaal met schaamrood op mijn kaken had teruggelezen, heb ik het weer ergens verstopt waar ik het hopelijk nooit meer ga terugvinden. Even later kwam ik weer zo'n zelfde schriftje tegen, met een ander verhaal. En dit verhaal wil ik wel graag met jullie delen. Dat zal ik vast leuk gevonden hebben, toen ik het schreef. Het Blogtober thema van vandaag is ook nog eens 'throwback', dus dit is een throwback naar de schrijvende Nienke van tien jaar geleden. Het heet 'Lisa en de dief' en ik schreef het toen ik zes jaar oud was.

Lisa en de dief

Lisa ligt in bed en kan niet slapen.
Opeens hoort ze iets wat zou dat zijn?
Weer hoort ze iets.
Ze kijkt uit het raam maar ziet niks.
Ze pakt haar zaklamp.
Nu ziet ze nog niks.
Of toch wel?
Ze ziet een man.
Hij gaat naar haar huis.
Hij pakt een sleutel en maakt de deur open.
En gaat ons huis binnen.
Gelukkig heeft ze een mobiel en belt de politie op.
En gauw komen er een paar geheime agenten.
Ze gaan voor de deur staan.
Als de dief weer buiten komt grijpen we hem.
Dat belden ze.
De dief kwam naar buiten.
De agenten grepen de dief.
Met de buit.
De buit kreeg Lisa.
Ze zet alles weer terug in huis.

Einde

Nou, goed, dit wil ik absoluut niet het beste verhaal noemen, maar voor een zesjarige vind ik het niet tegenvallen. Ik vind het echt onwijs grappig om dit soort verhaaltjes terug te lezen en ik heb er ook een heleboel bewaard. Ik hoop dat ik inmiddels ietsjes beter ben geworden in het schrijven van verhalen..

Wat vonden jullie van 'Lisa en de dief'?

5 opmerkingen

 1. Hahaha, wat super schattig! Dit doet me ook echt denken aan mezelf, wij waren al jonge schrijfsters!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihih, wat leuk! Als ik eens op zolder zou rondsnuffelen ben ik er zeker van dat ik ook zo'n verhaaltjes tegenkom! Altijd grappig om dat enkele jaren later opnieuw te lezen! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat schattig! Ik verkondigde vroeg al dat ik schrijfster wilde worden. Nu ben ik dat met bloggen al een klein beetje aan het waar maken. Ooit hoop ik dat er een boek van mij mag uitkomen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha, wat ontzettend leuk om te lezen!
  liefs. Jonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is zo schattig! Echt heel erg lief! Ik denk dat ik binnenkort ook maar weer eens in mijn bewaardoos kruip (ha, niet letterlijk hoor, dat zou niet echt passen) om te kijken wat ik daaruit vis.

  BeantwoordenVerwijderen