Mijn favoriete films

07:00


Sinds ik vorige week een paar dagen lang stil moest blijven liggen, kon ik niet veel anders doen dan kijken naar films. Dus dat heb ik ook gedaan en dat is misschien een beetje heel erg uit de hand gelopen. Door dat ik dus een overload aan films heb gezien, heb ik daar ook een aantal favoriete uit opgedaan. Om jullie een beetje een idee te geven wat ik allemaal de moeite waard vond, zet ik ze vandaag op een rijtje!

#1 SHORT TERM 12

"Hulpverleenster Grace en haar partner Mason zien hun werk als een roeping. Mason is opgegroeid in een warm gezin bij adoptieouders en wil de tieners net zo'n fijne jeugd geven, terwijl Grace ze wil beschermen tegen wat haarzelf overkwam."  

Deze film vond ik heel erg bijzonder. Je krijgt ontzettend veel medelijden met Grace, maar aan de andere kant vraag je je ook constant af waar ze mee bezig is. Het einde is traanverwekkend, ik kon het niet drooghouden. Dit is dan wel een redelijk oude film (2012), maar hij is nog zeker de moeite waard!

#2 RUDDERLESS

"Een rouwende vader struikelt over een doos van zijn overleden zoon, waar zelfgeschreven songteksten en mixtapes van zijn zoon inzitten. Geschrokken door de ontdekking van het talent van zijn zoon, vormt hij een band in de hoop zijn zoon te kunnen eren.

Deze film is ondanks zijn serieuze onderwerp best komisch. Ik heb van de film genoten. Het ene moment lach ik dubbel van het lachen en het andere moment barstte ik bijna in tranen uit. Dus als je een film zoekt die veel emoties opwekt: here it is. 


#3 THE THEORY OF EVERYTHING

"De studente Jane Wilde krijgt begin jaren zestig een relatie met natuurkundestudent Stephen Hawking. Zijn groeiende bekendheid als briljante wetenschapper maar ook zijn aftakelende gezondheidstoestand vergen veel van haar.

Deze film is ook al zo emotioneel, nu ik er over nadenk: alle deze films zijn emotioneel. Zegt gelijk iets over mijn voorkeur voor films, ik wil graag dat er een goede boodschap en een sterk verhaal inzit. En dat is absoluut zo met deze film. Je leert Stephen en Jane door de jaren heen kennen en het is ontzettend mooi om te zien.

#4 ME AND EARL AND THE DYING GIRL

"Student Greg wil zijn laatste jaar op de middelbare school zo anoniem mogelijk doorbrengen. Greg's moeder verplicht hem echter bevriend te worden met Rachel die leukemie heeft.

Ik had het einde niet aan zien komen, er zit een dikke plottwist op het einde. Als je deze film gaat kijken, bereid je daar maar vast op voor, want die voorbereiding heb je nodig - je begrijpt wat ik bedoel als je hem gezien hebt. Maar deze film was misschien een piepklein beetje vergelijkbaar met The Fault In Our Stars, dus als je daar fan van bent, dan is deze ook iets voor jou.


Wat is de laatste film die jij gezien hebt?

4 opmerkingen

 1. Ik heb vandaag een vrije dagje, dus ik ga zometeen naar Rudderless kijken, ziet er echt leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze films klinken echt ontzettend leuk. De laatste film die ik zag was Inside Out, ook ontzettend leuk, ik heb gelachen en gehuild xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh er staan een paar leuke tussen. Toch maar eens even kijken welke ik dit weekend (of op school) kan gaan kijk. Vandaag keek ik tijdens Marketing Paper Towns!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer iets wat ik op mijn lijstje kan zetten! Ik ben niet echt een filmkijker of filmliefhebber, maar toch lijkt me Me and earl and the dying girl heel mooi om te zien. Mede doordat je TFIOS eraan linkte, en ik nu heel nieuwsgierig ben geworden naar de plot twist! (Hoe kan ik me voorbereiden?)

  BeantwoordenVerwijderen