Mijn favoriete boeken

07:00


Ik kan nu heel clich√© gaan zeggen dat de drie boeken die hierboven op de foto staan mijn favoriete boeken zijn (wat stiekem wel zo is), maar dat vind ik niet leuk om te doen, want iedereen kent die boeken al. Daarom leek het me een stuk leuker om de wat onbekendere boeken te bespreken, die ook absoluut het lezen waard zijn. #1 DEAR THING

"Wanneer een vriendin een ongewild kinderloos echtpaar aanbiedt draagmoeder voor hen te worden, lijkt dit te mooi om waar te zijn.

Dit boek heb ik in het Engels gelezen en is zeker goed te volgen, ook als je nog niet super goed in Engels bent. Ik zal jullie maar gelijk vertellen dat dit stiekem mijn favoriete boek der favorieten is, dus als jullie alleen dit boek al voor mij lezen, word ik ontzettend gelukkig. Schrijfstijl is fijn, verhaal is ontzettend mooi en het deed me zelfs doen huilen. Echt waar, dit boek is een must-read. 


#2 THE  BOY THAT NEVER WAS

"Nadat hun zoontje is vermist bij een aardbeving in Marokko, strijkt een echtpaar neer in Ierland, waar de vader zijn zoon in een menigte meent te herkennen.

Dit is ook een Engels boek. En misschien nog wel een tikkeltje heftiger dan het vorige boek. Nadat ik dit boek uit had, moest ik er nog dagenlang aan terugdenken, zo mooi vond ik het. Hij is wel redelijk pittig om door te komen, de taal is soms moeilijk te volgen, maar ondanks dat vond ik dit boek zeker de moeite waard - anders zou hij ook niet in mijn lijstje staan.

#3 VONDELINGEN

"In deze verhalenbunden staan negen verhalen over mensen die in een hoek gedreven zijn. Deze bundel is geschikt voor een breed publiek. De korte verhalen zijn leuk voor tussendoor, maar geven ook stof tot discussie.

Dit is iets heel anders dan de vorige twee boeken. Maar de laatste tijd heb ik me wat meer verdiept in literatuur en dat is eigenlijk best wel interessant. Dus als je van literatuur houd, dan is dit aanrader. Het zijn korte verhalen, over diverse onderwerpen. En de schrijfster zet je nogal aan het denken. Ik ben trouwens niet iemand die heel snel een boek bij de cover beoordeelt, maar bij deze was dat eigenlijk wel zo. Er staat een nijlpaard op de cover, en als je een nijlpaard op de voorkant van je boek zet, kan ik hem niet laten liggen. 

#4 LOVE, ANTHONY

"De levens van twee vrouwen raken op mysterieuze wijze vervlochten wanneer de ene een roman begint te schrijven over het haar onbekende autistische zoontje van de andere.

Oef, ik zei bij het boek 'Dear Thing' wel leuk dat dat mijn favoriet uit dit rijtje was, maar ik denk dat ik mezelf moet verbeteren. Dit is de favoriet der favorieten. Na het lezen van Still Alice, besloot ik dit boek ook te lezen. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Ik ben dol op deze schrijfster. De manier waarop zij dingen beschrijft is magisch gewoon, zo écht. Autisme is natuurlijk een lastig onderwerp, maar door dit boek heeft Autisme voor mij weer een hele nieuwe betekenis gekregen. Doe mij een plezier en lees dit, please!


Nu ben ik wel heel benieuwd geworden naar jullie favoriete boek(en). Dus: over welk boek(en) ben jij onwijs enthousiast?

2 opmerkingen

  1. Ik ga zeker eens naar deze boeken op zoek gaan in de bib! Mijn favoriete boek is 'Door een Spiegel in Raadselen' van Jostein Gaarder. Het verhaal opent altijd mijn ogen terug en zorgt ervoor dat ik weer met meer bewondering tegenover het leven sta. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken ze allemaal nog niet! Wel die op het plaatje, maar die je noemde zijn voor mij nog onbekend. Ik zet The boy that never was op m'n lijstje!

    BeantwoordenVerwijderen