Autumn Booktag

07:00Afgelopen donderdag werd ik door de lieve Nicky getagd om haar zelfbedachte booktag te doen. En dat kwam goed uit, want het is tijdens mijn Blogtober elke woensdag tagdag. Goed, zoals de naam al doet vermoeden gaan deze vragen over boeken en herfst en ik heb er heel veel zin in. So... let's do this!


Lees je meer in de herfst dan in andere seizoenen?
Nu ik er over nadenk, volgens mij wel. Juist omdat het wat kouder begint te worden, ga ik eerder binnen zitten, dan buiten iets ondernemen. Maar in de winter is die neiging nog groter, dus ik denk dat ik in de winter het meest lees en daarna in de herfst.

Drink je wel eens een kopje thee tijdens het lezen?
Haha, nee. Ik vind thee vreselijk vies. Als ik alleen al aan thee denk, ga ik al over mijn nek. Nee, doe mij maar koffie, soep of warme chocolademelk. Dat drink ik wel tijdens het lezen.

Welk(e) boek(enserie) doet je denken aan de herfst? 
Ik denk dat ik (net als Nicky) moet gaan voor de Wolven van Mercy Falls. Ik heb dan alleen nog maar het eerste deel gelezen (ook nog eens op Nicky's aanraden, haha) en dat boek was gewoon een herfstboek. Daarnaast gaan mijn gedachten niet gelijk naar een ander boek, want in negen van de tien boeken weet ik niet eens in welk seizoen het verhaal zich afspeelt.

Welke boeken wil je in de herfst lezen?
"The Girl On The Train" staat hoog op mijn wensenlijstje. Verder kan ik ook niet wachten om "The Martian" en "The Circle" te lezen, maar ik kan maar niet aan die boeken komen. Ik hoop dat ik ze deze herfst wel kan bemachtigen en lezen.

Lees je graag buiten in de herfst?
Nee, eigenlijk niet. Ik zit dan liever binnen, terwijl het buiten aan het regenen of stormen is. Dat geeft me zo'n knus en gezellig gevoel.

Koop je meer boeken in de herfst dan anders?
Oef, dat is een lastige vraag. Ik denk het wel, eigenlijk. Omdat ik dan dus meestal het lezen weer te pakken krijg en dan ga ik ook boeken inslaan.

Ga je in BookTober elke week een boek lezen?
Oh, nee, dan heb ik al gefaald, want de afgelopen week heb ik nog geen enkel boek gelezen. Maar ik kan het de komende drie weken nog wel proberen, dat vind ik wel een goed idee eigenlijk. Challenge accepted!

Trek je nog iets speciaals aan als je in de herfst leest?
Een heerlijk grote trui natuurlijk! En daaronder een comfortabele broek, niet de strakke broek die ik op de foto aan heb dus.

Lees je bij de open haard?
Vroeger wel, dat gaf me zo'n heerlijk gevoel! Maar inmiddels hebben we geen open haard meer, tijdens de verbouwing van de woonkamer is dat ding eruit gesloopt. Helaas...

Wat is je favoriete leesplekje?
Mijn bed! Vooral als ik dan 's ochtends nog slaapdronken ben, vind ik het heerlijk om wakker te worden door het lezen van het boek. En als ik dan niet in bed lig, dan ga ik voor de bank. Het is heerlijk om daar een boek te lezen!


Zo, nogmaals bedankt voor het taggen, Nicky! Je hebt er een hele leuke tag van gemaakt. Dit was dan alweer de eerste tag van Blogtober, waarmee ik de eerste week van Blogtober succesvol afsluit. Ik had stiekem niet eens verwacht dat ik dit een week vol zou houden, maar I did it! Nog drie weken te gaan.

Nu ben ik benieuwd: Lezen jullie meer in de herfst dan in andere seizoenen?

4 opmerkingen

  1. Aah, je hebt hem gedaan! Super leuke antwoorden ook :) En ik heb week een van BookTober succesvol afgesloten, we zijn goed bezig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ontzettend leuk geschreven Nienke! Het leven van een student is heel erg druk dus ik heb alleen in het weekend en in de vakantie tijd om te lezen. Ik merk wel dat ik in de herfst en winter sneller een boek pak. Als ik over 13 weken begin aan mijn stage zal ik ook iets meer tijd hebben, omdat ik dan geen huiswerk heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Thee is voor mij wel echt een must have voor tijdens het lezen :) En voor mij is inderdaad voor de open haard wel het perfecte plekje! Echt een superleuke tag trouwens, ik wordt er helemaal blij en warm van (dat klinkt weird he?).

    BeantwoordenVerwijderen