Hoe to-do lijstjes mijn leven verbeteren

06:00

Hoera, vandaag is de negende dag dat ik weer naar school aan het gaan ben. Voor mijn gevoel moet het alweer bijna zomervakantie worden en lijkt het begin alweer zo ver weg, maar helaas, school dus. Ik zit inmiddels in mijn vijfde en tevens laatste (als ik mijn examens haal, of course) schooljaar en in de vier jaren die hieraan vooraf gingen heb ik altijd stellig beweerd dat to-do lijstjes helemaal niks voor mij zijn en dat ze niet werken. Deze week kwam ik er achter hoe fout ik zat. 

Afgelopen maandag had ik zo veel te doen, dat ik bang was dat ik dingen zou vergeten en dat moest ik natuurlijk niet hebben. Daarom schreef ik een paar belangrijke dingen op in een notitieboekje en voor ik het wist had ik een hele to-do lijst op papier staan. Ik vond het wel een goed idee om de dingen die ik had gedaan door te krassen, zodat ik ze niet nog een keer zou doen, haha. Maar goed, het doorstreppen van de dingen die ik gedaan heb werkt verslavend en geeft me een enorme kick. Nadat ik iets heb doorgestreept zoek ik in mijn lijst naar het volgende dingetje dat ik het makkelijkst kan doen - zodat ik die vervolgens ook weer door kan strepen, waardoor er uiteindelijk (als het goed is) niks meer overblijft. En het werkt, want zelfs huiswerk maken wordt hierdoor leuk! Bovendien vergeet ik helemaal niks meer. Ik wil én kan niet meer zonder. 

Bovenstaand de to-do lijst waar het allemaal mee begon. Zo zien ze er dus uit nadat ik alles gedaan heb. Mooi, hè?

Ik ben dus razend enthousiast over mijn nieuwe bevinding, zelf zo enthousiast dat ik er een hele blogpost aan  heb toegewijd. Ik kan het maken van deze dingen aan iedereen aanraden. Nu ben ik dus heel benieuwd: Werk jij met to-do lijstjes? 

(Ik kan nu eindelijk het schrijven van een blogpost doorstrepen op mijn lijst van vandaag, yay!)

8 opmerkingen

 1. Welkom bij de club! Ik vind het ook heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super! Ik heb ook echt lang gezegd dat dat niets voor mij is. Maar het is echt wel handiger dan ik dacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik werk soms wel met to-do lijstjes, maar nooit echt voor school. Misschien moet ik dit toch wel eens beginnen doen? hihi :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik werk niet echt met to do lijstjes, ik vergeet ze toch altijd af te strepen, haha! Maar jij kon zo te zien al veel afstrepen, leuk! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik het echt heel druk heb, werk ik er ook mee. Of als ik weet dat ik een hele dag niets ga doen, dan schrijf ik ook een aantal dingen op. En ik ben er echt dol op! Het gevoel dat je iets mag doorstrepen is gewoon geweldig! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik werk bijna altijd met lijstjes. Niet per se to do lijstjes, maar gewoon van alles lijstjes. Ik heb ook de app Wunderlist en die werkt daarvoor heel fijn! Al gaat er niks boven lekker doorstrepen met pen...

  BeantwoordenVerwijderen