Druiven plukken op zondagochtend

15:30

Ik besloot vanochtend gewapend met camera en een glazen schaal om een paar druiven te plukken. Jammer genoeg werkte het weer niet echt fantastisch mee, het regende en ik kreeg steeds vlekken op mijn lens van de regendruppeltjes, waardoor een hoop van mijn foto's mislukt zijn.Desalnietemin (wat klink ik opeens deftig, oef) waren er wel een hoop druiven klaar om geplukt te worden en was mijn oogst -zoals te zien is op bovenstaande foto- behoorlijk groot. Nadat ik mijn camera teleurgesteld had opgeborgen, omdat het nog harder begon te regenen, ben ik met de gevulde schaal onder mijn armen weer naar binnen gegaan, om de dingen te wassen.

Tijdens het wassen kwam ik nog een reusachtige schorpioen (mijn broer zei dat het een meelkever was, niet Googlen, haha) tegen, waardoor ik bijna gillend de keuken uitliep. Nadat ik het wassen - ondanks dat - overleefd had, ben ik de druiven gaan voeren aan iedereen die ze maar hebben wilde, maar volgens mij heb ikzelf toch zeker de helft van alle druiven opgegeten.

Er hangen nu nog steeds een hoop rijpe trossen druiven aan de struik, waarvan ik ze waarschijnlijk niet allemaal zelf opkan. Dus mochten jullie nou interesse hebben in een paar biologische, zelfgekweekte druiven, dan weten jullie mij vast wel te vinden :)

Houden jullie van druiven?

10 opmerkingen

 1. Wat ontzettend leuk! Wij hebben ook een flinke druivenstruik in onze tuin hangen en het wordt ook wel eens tijd om die te gaan plukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben geen druiven thuis. Ik heb daarjuist toch even opgezocht wat een meelkever was en ik vind het eruitzien als een vies beest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zien er heerlijk uit, ik kan ze bijna proeven. De larven van de meelkever hebben wij moeten verzorgen op school, wel leuk om te zien hoe ze opgroeien, maar om ze tegen te komen in je druiven, brh.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's! Ik houd meer van witte dan van rode druiven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh zo lekker! Wil je mij wat komen brengen? *kijkt smekend naar haar computerscherm* Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammie, ik vind druiven zo lekker!!<3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Liefde voor druiven! Wij hebben ook een druivenstruikje (heet dat zo?), dus ik moet maar even kijken of daar iets lekkers aan hangt!

  BeantwoordenVerwijderen