Dikke truien en courgettesoep - Winter Tag

16:42

Waarom ik  speciaal voor jullie in mijn Primarkhoodie en met mijn Ikeamok gevuld met cup à soup poseerde? Oh, gewoon omdat het koude weer van afgelopen tijd mijn systeem in de war heeft gebracht en mij laat denken dat het midden in de winter is - terwijl het eigenlijk nog gewoon zomer is. Daarom leek het me vandaag wel leuk om de zogeheten 'winter tag' te doen. In de zomer. Kan gewoon. 

Nou kon ik niet echt een goede winter tag vinden op het wereldwijde web; de meeste gingen vooral over kerst en ik wilde geen kerst tag doen, ik wilde een winter tag doen. Daarom heb ik besloten mijn eigen winter tag te ontwikkelen, met leuke vragen, waarvan er niet te veel over Kerst gaan. Komt 'ie:

♥ Wat is je favoriete soepsmaak?
Deze vraag vind ik écht heel moeilijk. Serieus hoor, het liefst eet ik de hele dag door soep. Maar ik denk dat ik dan voor courgettesoep ga. De eerste keer dat ik dat at, ging ik er bijna van over mijn nek, maar hoe vaker ik het at, hoe lekkerder ik het ging vinden. Het is nu dus zelfs zover gekomen dat ik denk dat courgettesoep de lekkerste soep is die er is.

♥ Als je de hele winter maar één kledingstuk zou mogen dragen, wat zou dat dan zijn?
Toen ik deze vraag bedacht had ik nog niet echt nagedacht dat ik het heel koud ga hebben als ik ga voor warme sokken (waarvoor ik dus eigenlijk wilde gaan). Dus hmm, een oversized trui dan maar en dan echt zo oversized dat hij mijn hele lichaam kan bedekken en warm kan houden. 

♥ Wat is jouw favoriete winterliedje?
Oef, het eerste wat me te binnen schiet is een kerstliedje, lekker cliché. Christmas Lights van Coldplay heb ik afgelopen winter kapot gedraaid. 

♥ Wat doe je het liefst in de winter? 
Binnen zitten, met de verwarming heel hoog aan, in een dikke trui en vergezeld met een kop gloeiendhete soep. Of anders met een superdikke winterjas als het sneeuwt wandelen door het bos, uiteraard met camera. Dat levert vast een zeker mooie plaatjes op. Oh, en niet te vergeten: schaatsen! Zonder schaatsen is mijn winter niet compleet. 

♥ Hoe ziet jouw ideale sneeuwpop eruit?
Drie grote ballen met sneeuw, waarvan de onderste heel, maar dan ook echt heel dik en die daarboven steeds wat kleiner. Uiteraard zit er een ontzettend grote wortel in zijn hoofd, heeft hij twee ogen van knoopjes en een getekende mond. Ook mag mijn ideale sneeuwpop een zwarte muts op, een warme zwarte jas aan en een kleurrijke sjaal om - hoe fashionable. Ik wil hem ook nog armen geven, in de vorm van takken en dan zitten er aan de uiteindes van die takken zwarte handschoenen. Als finishing touch heeft hij ook twee schoenen. Hij kan trouwens ook praten en hij smelt nooit. 

♥ Heb je al goede voornemens voor het nieuwe jaar? 
Dit is dus één van de redenen waarom ik de winter zo leuk vind, oud en nieuw! Nou duurt het nog ruim drie maanden voor het zover is, maar als ik er zo over nadenk heb ik inderdaad al een goed voornemen. En dat is dat ik in 2016 meer wil gaan doen met sporten. Eigenlijk ben ik daar nu al mee begonnen, maar ik wil het ook volgend jaar vol blijven houden, dus vandaar. Nu hopen dat ik mijn voornemen waar ga maken..

♥ Wat is jouw favoriete avondmaaltijd in de winter?
Boerenkool met worst. Ja, ik ben een typische Nederlander en ik hou van stamppot. Je mag mij zelfs komen wakker maken voor een bordje boerenkool. Ik heb het ooit zelfs een keer op mijn verjaardag (midden in augustus) gegeten, haha.

♥ In wat voor pyjama slaap jij in de winter?
Ik slaap het liefst in mijn oude joggingsbroek, superdikke sokken en een comfortabele trui, met daaronder het liefst nog twee of drie hemdjes. Ik ben een echte koukleum 's nachts, haha. 

♥ Wat vind je van de film Frozen?
Wat een stomme vraag, hè? Maar ik wilde er per se tien hebben en ik kon even niks beters verzinnen. Frozen dus. Ik vond hem niet geweldig, ietwat kinderlijk, maar dat is vrij logisch aangezien het een Disneyfilm is. Oh, goed idee! Mijn ideale sneeuwpop kan vriendjes worden met Olaf!


Dat was hem alweer, ik heb inmiddels nog meer zin in de winter gekregen dan ik al had. Nu alleen nog even een paar maanden wachten... Ik zou het trouwens leuk vinden als jullie deze tag van mij overnemen. 

Hebben jullie al last winterkriebels?

7 opmerkingen

 1. Hoe rapper het herfst/winter is hoe beter voor mij! Dit zijn echt mijn favoriete seizoenen. Kijk er nu al naar uit haha. Leuke tag trouwens! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whiee, welkom bij de club, het duurt nog maar heel eventjes :)

   Verwijderen
 2. Deze tag is leeuk! Ik hou van oversized truien en heb nu zin in soep, hihi. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik krijg nu zin in de winter terwijl ik echt echt echt een zomermens ben. Ik haat de winter eigenlijk. Maar warmte truien in de winter zijn dan wel weer fijn. en warme sokken. en lekkere soep. ja.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuke tag, ik denk dat ik hem wel een keertje in ga vullen. Oversized is heerlijk, maar in mijn onesie op de bank met een boek en warme chocolademelk vind ik ook heel lekker! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, ja, een onesie is ook een goed idee! Leuk dat je hem ook een keertje wil in gaan vullen!

   Verwijderen
 5. Leuke tag en ook echt heel leuk ingevuld!

  BeantwoordenVerwijderen