Reageren op mijn oude dagboeken

06:00


In dit artikel schreef ik dat ik al twee jaar lang elke dag een stukje opschrijf in mijn dagboek. Ook schreef ik dat ik voor die twee jaar eigenlijk ook al vanalles opschreef. Daarom leek het me wel leuk om terug te blikken op wat ik een aantal jaren geleden vandaag (17 juni) heb uitgevoerd.


17 juni 2007
'het was een saaien dag we gingen naar de boduur winkel hij was gesloten mama hat hooftpij'

Compleet met schrijffouten en zonder interpunctie. Ik kon al heel goed schrijven toen ik zeven jaar oud was *kuch kuch*. Voor de duidelijkheid: met boduur winkel, bedoel ik waarschijnlijk borduurwinkel en met hooftpij hoofdpijn.

17 juni 2010
' saai... saai... naar zwembad geweest s'avonds nog 'n fietstoch waar slaat dat op zucht..'


Mijn interpunctie is niet heel veel verbeterd in drie jaar. In dit dagboekje schreef ik ook elke dag op wat ik die dag had gegeten voor het avondeten. Er staat onder deze zin, waar ik vier regels voor nodig had, nog het woord 'rode kool'.

17 juni 2011
'Vandaag hebben we boodschappen gedaan in de supermarkt. Daar kregen we een brilfsmurf 's middags zijn we bramen gaan plukken in de tuin we hebben ook een vos gezien, we hebben 5 potten brammen geplukt en met 1 met bessen ik moest afdrogen grr, ik ben geen klusjes vrouw daarna hebben we bramenjam gemaakt.'

Ik begin al meer op te schrijven, maar ik blijf er bij dat mijn interpunctie slecht was toen ik elf was. Alhoewel het toch iets verbeterd is met het jaar daarvoor.

17 juni 2013
'Op school niet veel bijzonders gedaan.. ik zie op tegen 12 minuten ren van gym morgen... Ik heb mijn boekverslag afgerond en uitgeprind. Ik ga nu slapen want het is super laat. Dus welterusten!

Jammer genoeg heb ik in 2012 geen dagboek bijgehouden, dus daarom deze sprong naar 2013. Niet te geloven dat ik precies twee jaar geleden ook al zo opzag tegen het rennen, haha. Ik heb na deze dag nog even doorgebladerd in dit dagboek en ik kwam er achter dat ik in die twaalf minuten 1,5 kilometer heb gelopen. Daarna was ik heel erg uitgeput, wat ik me best wel kan voorstellen.

17 juni 2014
'Vandaag ben ik naar school geweest, ik had een Duits repetitie, die ging goed. En bij muziek keken we een film. Thuis leerde ik en keek ik 5x Breaking Bad. We aten pannekoeken en daar hielp ik nog mee.'


Voor mijn gevoel is dit nog vrij recent en ik vind het daarom ook best spannend om dit open en bloot op het internet te zetten. Maar goed, ik kan me inderdaad nog herinneren dat ik vorig jaar een verslaving had aan Breaking Bad. Dat was precies voor mijn toetsweek, dus in plaats van leren heb ik de hele toetsweek Breaking Bad gezien. Tja, Breaking Bad is ook veeel leuker dan leren.

17 juni 2015
Vandaag heb ik nog helemaal niks in mijn dagboek geschreven, dat doe ik 's avonds pas. Maar als jullie benieuwd zijn naar wat ik vandaag heb gedaan, dan kan ik je vertellen dat ik naar school geweest ben, vroeg uit was en 's middags de hele middag heb zitten leren voor mijn toetsweek, die ik volgende week heb. Voor deze toetsweek wil ik toch iets beter mijn best doen, dan die van vorig jaar ;).

Wat heb jij vandaag gedaan?

3 opmerkingen

  1. Grappig om zoiets terug te lezen. Knap dat je het zo lang al bij houdt, mij lukt dat echt niet! Jullie lijken me een leuke tuin te hebben als ik je stukje lees van 2011.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt leuk dat je al zo jong was toen je begon met dagboeken. Ik deed dat ook, maar helaas heb ik ze vorig jaar weggegooid, echt heel jammer, maar wat erin stond vond ik heel dom :P Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel leuk om te lezen Nienke! :) Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen