Mijn favoriete films #2

07:00


In deze terugkerende blogposts bespreek ik een aantal films die ik de afgelopen tijd heb gezien. Dit zullen voornamelijk wat onbekendere films zijn, dus misschien ken je ze nog niet.Cut Bank
'Sinds hij enkele jaren geleden afgestudeerd is, is Dwayne McLaren op zoek naar een manier om weg te komen uit het kleine stadje Cut Bank waar hij is opgegroeid. Wanneer hij zich op het goede moment op de verkeerde plaats bevindt grijpt hij samen met zijn vriendin Cassandra de kans op een beter leven in de grote stad. Maar geluk bestaat niet in Cut Bank en zijn geluk wordt al snel gevolgd door een stortvloed aan slecht karma.'

Ik moet eerlijk toegeven, dat ik toen ik de trailer van deze film had gezien, niet zo heel veel zin meer had om hem te bekijken. Ik had het gevoel dat in de trailer eigenlijk al te veel van de film weggaf en daar had ik inderdaad gelijk in. Alles wat gebeurt in de film, is in de trailer al weggeven. De film zelf vond ik ook niet heel geweldig, vooral dus omdat ik telkens dus al wist wat ging gebeuren. Daarom raad ik je af om de trailer te gaan bekijken en raad ik je aan om de film te kijken, zonder dat je de trailer hebt gezien. Verder vond ik de film niet heel geweldig, er gebeurt niet veel in, maar als je niet zo tegen heftige films kan en wil zin hebt in iets mysterieus, zou ik deze dus kijken.Shutter Island
'Twee mannen die in 1954 op een eilandje voor de kust van de Verenigde Staten een ontsnapte gevaarlijke psychiatrisch patiĆ«nte proberen terug te vinden, ontdekken dat er in de inrichting veel is dat het daglicht niet kan verdragen.' 

Wauw. Deze film is echt wauw. Hij staat hoog in mijn favoriete lijstje en is een absolute aanrader. Dit is een echte thriller met een bizare plottwist. Ik ga er niet te veel over zeggen, maar door de film wordt je totaal op het verkeerde spoor gezet. Het acteerwerk is ook dik in orde (hoe kan het ook anders met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol) en ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten. Als je deze film nog niet  gezien hebt, shame on you!
A Long Way Down
'De film volgt vier mensen: pizzabezorger Paul, talkshow presentator Martin, een tiener en een moeder van een invalide kind. Ze zijn allemaal van plan om van een gebouw te springen op oudejaarsavond. Hun samenkomst zorgt ervoor dat ze surrogaatfamilie vormen en dat ze elkaar helpen met hun problemen.'

Stiekem ging deze film alleen maar kijken omdat Aaron Paul er in speelt (acteur van Breaking Bad). Het onderwerp van de film was dan wel erg serieus, maar toch kwamen er redelijk wat grappige stukjes in voor. Toch vond ik de verhaallijn niet heel heftig en eigenlijk een beetje tegenvallen. De cast van de film was daarentegen wel erg sterk.

Wat is jouw favoriete film?

5 opmerkingen

 1. Wat leuk om te lezen, ik kende ze inderdaad nog niet. Ik ben laatst naar Pitch Perfect 2 geweest, en dat vond ik echt een onwijs leuke film!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil Shutter Island nu heel graag zien! Helaas zit ik met school in een drukke periode, anders was ik 'm vanavond al gaan kijken, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik kende geen van deze films, dus bedankt voor de tips :)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken geen van al deze films... maar misschien ga ik er wel een keer eentje kijken
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken alle films niet maar ze klinken wel heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen