10 manieren om je te ontspannen

07:00Even lekker ontsnappen van de stress die het dagelijks leven ons soms brengt en genieten van het leven. Onderstaand vind je een aantal dingen die je kan doen om even heerlijk te ontspannen!

#1 Lees een boek
Een boek lezen is heerlijk ontspannend en neemt je mee naar een ander wereld, een ander leven en naar een plek zonder jouw zorgen. Geniet van het verhaal!

#2 Kleuren
Kleuren is ontzettend ontspannend. Tegenwoordig zijn de zogenaamde Kleurboeken voor Volwassenen heel populair en je kan deze onder andere halen bij de Action of Bruna.

#3 Maak een wandeling
Een lange boswandeling, of strandwandeling kan ook heerlijk zijn om even te ontspannen. Je bent lekker buiten en kan genieten van de natuur.

#4 Kijk een film
Lekker onder een dekentje, met wat eten, voor de televisie zitten en naar een film kijken is ook erg ontspannend. Kies natuurlijk niet voor een horrorfilm!


#5 Knuffel met je huisdier
Een cavia, konijn, kat of hond, het kan allemaal. Deze beesten zijn heerlijk om mee te knuffelen. En als je geen huisdier hebt? Probeer een knuffel :)

#6 Luister naar rustgevende muziek
Dit is iets wat ik zelf altijd doe, meestal 's avonds voordat ik ga slapen. Dit brengt me altijd in een rustgevende mood en daardoor val ik ook een stuk sneller in slaap.

#7 Zet je telefoon uit
Een telefoon is heel afleidend en daarom is het ook eens goed om het ding uit te zetten en compleet te verbannen uit je gedachten. Zelf doe ik dit meestal als ik moet leren voor toetsen en echt waar, het helpt om te concentreren en ik mis het niet eens!

#8 Schrijven
Dit kan over vanalles gaan, je kan een fantasieverhaal schrijven en jezelf in een totaal andere wereld bevinden, maar je kan bijvoorbeeld ook in een dagboek dingen van je afschrijven. Dit werkt heel ontspannend!

#9 Dansen
Ook al kan je totaal niet dansen, zet gewoon de muziek aan en ga los. Doe wat in je op komt en dan merk je vanzelf hoe heerlijk het is om de controle over je lichaam in je eigen handen te hebben.

#10 Drink thee
Zelf ben ik een enorme liefhebber van thee en is er bijna geen thee die ik niet lust. Voordat ik 's avonds naar bed ga, drink ik altijd nog een kopje kruidenthee, bijvoorbeeld kamille thee. Dit helpt je te ontspannen en zorgt er voor dat je lekkerder slaapt.

Wat doe jij om te ontspannen?4 opmerkingen

 1. Wat een goede tips! Ik kan ze wel gebruiken nu ik binnenkort de proefwerkweek heb haha. Liefs, Naomi<3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik knuffel altijd met mijn huisdier inderdaad als ik me even rot of gestresst voel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze tips zullen zeker van pas komen voor mij over anderhalve week, dan is het alleen maar stressen met al die toetsen! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen