Voor- en nadelen aan het hebben van een bril

07:00


Al ongeveer vijf jaar ben ik nu een echte brildrager. Mijn ogen zijn slecht: ik heb aan beide kanten een afwijking van -4. Een bril dragen kan soms vervelend zijn, maar er zitten ook voordelen aan een bril. In deze blogpost zet ik de door mij ervaren voor- en nadelen op een rijtje. 


Nadelen
- Met zwemmen ben ik echt blind. Ik zie helemaal niks meer en om nou mijn bril op te houden als ik het water induik, dat gaat me toch een stapje te ver
- Regen. Do I need to say more? Als het regent beslaat mijn bril en ik kan hem op geen enkele manier meer goed droogmaken. Ik ben absoluut blind in de regen.
- Als ik een lekker heet kopje thee drink, kan het nog wel eens voorkomen dat mijn bril beslaat. Dat is niet alleen irritant en vervelend, maar ziet er ook nog eens lachwekkend uit voor de mensen in je omgeving. Daarom laat ik mijn thee meestal eerst afkoelen.
- Een bril staat niet iedereen. Toen ik net mijn bril had, vonden mensen het heel erg wennen, die mij alleen kenden als de Nienke met bril. Nu merk ik juist het tegenovergestelde: mensen vinden het raar als ik geen bril draag en vinden -waarschijnlijk omdat ze daar aan gewend zijn- het mooier als ik een bril draag.
- Aangezien ik best een grote sterkte heb, zijn mijn brilglazen redelijk dik. Dit vind ik zelf persoonlijk niet zo mooi.
- Ik draag mijn bril ieder moment van de dag en ik doe het ding pas af in de avond. Vaak is dat een hele opluchting en pas dan voel ik hoe strak het eigenlijk heeft gezeten: pijn achter mijn oren ook op mijn neus.
- Ik kan niet elke zonnebril dragen, omdat ze niet op sterkte zijn. Bovendien heb ik ook geen zonnebril op sterkte en alsof ik nog niet blind genoeg was, verblindt de zon mij ook nog eens.
- 'Omdat je een bril draagt, ben je slim,' die opmerking heb ik al iets te vaak naar mijn hoofd geslingerd gekregen. Op de een of andere manier gaan mensen er vanuit dat je slim bent, als je een bril draagt.


Oké, oké, ik kan nog wel even doorgaan met de nadelen. Toch zitten er na lang nadenken, ook een paar voordelen aan het dragen van een bril.

Voordelen
Een bril is niet alleen handig om goed mee te kunnen zien, het kan ook nog eens mooi zijn. Je kan het met je kleding combineren en een fashion statement zetten.
- Zelf heb ik een korte tijd lenzen gedragen, omdat ik niet continu een bril op mijn hoofd wilde hebben. Helaas kreeg vreselijke last mijn ogen en heb ik het idee van de lenzen al snel moeten laten varen. Het voordeel van een bril is daarom dat je het niet in je ogen hoeft te stoppen en je dus minder snel last krijgt van geïrriteerde ogen.
- Een bril is in vergelijking met lenzen goedkoper. Je hoeft een bril maar eenmalig aan te schaffen en een bril gaat op de lange termijn veel langer mee dan je lenzen.
- Vooral in de zomer hoor ik in mijn omgeving mensen vaak klagen over vliegjes, zand of stof in hun ogen. Mijn bril beschermt me tegen dat soort dingen, ik heb zelden last van vliegjes in mijn ogen.

Als ik eerlijk moet zijn, draag ik liever geen bril en ook geen lenzen. Ik zou bij wijze van spreken een moord doen voor een goed paar ogen, maar helaas, dat zit niet in. Voorlopig neem ik, ondanks alle nadelen, toch maar genoegen met mijn bril.

Ben jij een brildrager?


1 opmerkingen

  1. Oh wat ik suuuuper vervelend vind; Als je 's avonds in bed nog wat wil lezen, maar dan zit de achterkant van de bril in het kussen waardoor ie niet goed blijft zitten. Super annoying! Ik lees nu altijd maar zittend ipv liggend..

    BeantwoordenVerwijderen