Mijn favoriete films #1

08:00Hoi, in deze blogpost bespreek ik een aantal van mijn favoriete films van dit moment. Ik zal proberen de wat onbekendere films te bespreken. 

Slumdog Millionaire
"Als de achttienjarige Jamal, een weesjongen uit de sloppenwijken van Mumbai, op het punt staat 20 miljoen rupies te winnen in een televisiequiz, wordt hij gearresteerd op verdenking van vals spel. Jamal vertelt vervolgens zijn levensverhaal.Deze film heb ik al een tijdje geleden, maar staat zeker hoog in mijn favorietenlijstje. Ik vond de film erg mooi. Zeker als van andere culturen houdt, zoals die van India, is dit een echte aanrader. Deze film is gebasseerd op het boek van Vikas Swarup, een steengoede, meeslepende Indiase schrijver. Nadat ik de film had gezien, was ik er zo door geraakt, dat ik het boek ook heb gelezen in het Engels. Het boek is ook echt een aanrader, ik zou hem lezen voordat je de film gaat kijken.


Wild
"Wild gaat over een jonge vrouw die 1100 miles alleen gaat wandelen, waardoor ze haar verleden wil vergeten."


Deze film vond ik vreselijk mooi. Nadat ik de film gezien had, bleek het ook nog eens gebasseerd te zijn een waargebeurd verhaal. Samen met Cheryl maak je haar ontzettend lange wandeling mee en kom je langzamerhand in flashbacks achter haar verleden en de reden dat ze deze tocht aan het maken is. Er gebeurt niet heel veel in de film, maar dat is ook niet nodig om het verhaal te volgen. Deze film heeft me aan het denken gezet. Zou ik ook zo'n lange tocht maken om dingen uit mijn verleden een plekje te kunnen geven? De film staat misschien wel daarom in mijn rijtje van favorieten. Het is een aanrader, maar niet echt geschikt als je erg emotioneel bent.


The Delivery Man 
"David Wozniak verdiende twintig jaar eerder de kost als spermadonor. Door een fout van de spermabank komen 142 van de 533 kinderen die hij heeft verwekt de identiteit van hun biologische vader te weten met alle gevolgen van dien."


Deze film is absoluut hilarisch. Misschien een tikkeltje onrealistisch, maar toch heerlijk om naar te kijken. Je krijgt direct medelijden met David's kinderen, maar ook met David zelf. Hoe zou jij reageren als je er achterkwam dat je 533 kinderen had? De acteur die David speelt is steengoed. In de film zitten een aantal hilarische gesprekken met flauwe woordgrappen. Ik vind de film echt een aanrader, vooral als je een film wil zien de lekker wegkijkt en niet te heftig is.


Before I go to sleep
"Christine is door geheugenverlies de afgelopen twintig jaar van haar leven kwijt, maar ontdekt dat iemand in haar omgeving hierover liegt."


Een echte thriller, die je absoluut niet moet kijken voordat je naar bed gaat. Geheugenverlies is een onderwerp dat mij heel erg aanspreekt. Hoe zou het zijn als je dingen niet meer kan herinneren en onthouden? Hoe zou het zijn als je niet meer weet wie de mensen om je heen zijn? Christine worstelt heel erg met deze gevoelens, elke dag wordt ze opnieuw wakker en kan ze zich niets meer herinneren van de vorige dag. Ze weet niet of ze de man die zegt dat hij haar man is wel kan vertrouwen. Gelukkig voor Christine komen er langzaam maar zeker herinneringen van vroeger in haar naar boven en ook komen er mensen van haar verleden terug. Wel is de film erg simpel, er wordt geen gebruikt gemaakt van special effects of iets. Maar dat stoort niet, het acteurwerk van de vrouw die Christine speelt is erg geloofwaardig. De film is zeker het kijken waard.

Wat is jouw favoriete film?

1 opmerkingen