Mijn favoriete Engelse Young Adult boeken #3

07:00


In deze terugkerende blogpost bespreek ik -zoals de titel al zegt- mijn favoriete, Engelse YA boeken. Deze week heb ik maar liefst drie boeken gelezen. Ik ben zeer enthousiast over alle drie de boeken, dus daarom bespreek ik ze hieronder. 
The shock of the fall - Nathan Filer
"Een 19-jarige jongen in een spychiatrische inrichting blikt in zijn dagboek terug op het dodelijke ongeval van zijn broer."


Dit boek was prachtig. Je komt door de heerlijke schrijfstijl echt terecht in het hoofd van de hoofdpersoon en langzamerhand kom je er achter wat er nou eigenlijk echt is gebeurd. Ik lees niet graag boeken in dagboekvorm, maar dit boek is absoluut een uitzondering. Dit is van de drie boeken toch echt mijn favoriet.


The Rosie Project - Graeme Simsion
"Een extreem intelligente man onderwijst genetica aan de universiteit en hij heeft Asperger, zonder dat hij dit zelf weet."

Toen ik dit boek in mijn handen had, dacht ik dat het een boek zou zijn over iets heel serieus. Asperger is immers een vorm van Autisme, wat een best wel heftige ziekte is. Maar niets is minder waar, dit boek was leuk, humoristisch en heel vlot geschreven. Bovendien was het heel herkenbaar en interessant om de wereld te zien door de ogen van iemand met Asperger. Dit is een echte aanrader!

A kind of intimacy - Jenn Ashworth
"Een jonge, ziekelijk zwaarlijvige vrouw probeert een nieuw leven op te bouwen maar weet niet goed hoe ze dat moet aanpakken."

Dit boek is een stuk minder bekend dan de vorige twee, maar dat betekent absoluut niet dat dit boek niet goed is. Het was een boek dat ik gewoon niet kon wegleggen. Ik had niet zulke hoge verwachtingen van het boek en het vielme dus reuze mee. Het was grappig, leuk en interessant. Dit is ook een echte aanrader!

Wat is jouw favoriete boek? 

2 opmerkingen

  1. ken ze allemaal niet maar lijken me wel leuk, ik hou zelf van waargebeurde verhalen , www.goldandurban.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan je ook nog One Hundred Names van Cecilia Ahern aanraden, erg mooi boek. Deze zien er ook goed uit, ga ze eens toevoegen aan mijn Goodreads to-read list ;)

    BeantwoordenVerwijderen