Mijn favoriete Engelse Young Adult boeken #2

07:00


Hoi, in deze terugkerende blogpost bespreek ik -zoals de titel al zegt- mijn favoriete, Engelse YA boeken. Je zult niet zo snel bekende boeken als The Hunger Games/The Fault In Our Stars tegenkomen, natuurlijk vind ik die ook leuk, maar ik bespreek liever de onbekendere boeken. Veel leesplezier!The Angel at No.33 - Polly Williams
"Na haar plotselinge overlijden, komt een jonge vrouw terug als engel zodat ze voor haar man en zoontje een liefdevolle vervangster kan zoeken."

Dit boek heb ik gisteren uitgelezen, en man, wat een mooi boek! Het boek begint op de begrafenis van Sophie en omdat het boek ook vanuit Sophie geschreven is, is het heel grappig en apart om te lezen hoe zij haar eigen begrafenis meemaakt. Vervolgens kom je er achter hoe Sophie is doodgegaan en daarna volg je haar man, haar zoontje en haar beste vriendin door de ogen van Sophie. Dit boek is natuurlijk onrealistisch en fictie, maar het was heel bijzonder om het door de ogen van een overleden persoon te lezen. Het is een echte chicklit, met ondanks het serieuze onderwerp, een humoristisch kantje heeft. Absoluut een aanrader!After Iris - Natasha Farrant
"Blue (13) heeft het moeilijk sinds haar tweelingzus is overleden. Ze beschrijft haar leven aan de hand van dagboekfragment en transcripties van filmpjes die ze maakt. Dan ontmoet ze Joss."

Dit boek heb ik al ongeveer twee jaar geleden, maar laatst kwam ik het vervolg (Flora in Love) tegen en die heb ik gelezen. After Iris was één van de eerste Engelse boeken die ik las. Het was misschien iets te zwaar om echt te lezen als eerste Engelse boek, maar ik ben er wel door heen gekomen. Door het vervolg kwam ik een stuk makkelijker heen, waarschijnlijk omdat mijn Engels nu een stuk beter is dan twee jaar geleden. Het boek is eigenlijk het dagboek van Blue die daarin alles wat ze meemaakt opschrijft. Ze is erg aangetast door de dood van haar tweelingzus en het is mooi om te lezen wat ze hierover opschrijft in haar dagboek. Zeker als je een beginner bent in het lezen van Engelse boeken, is dit boek en ook het vervolg een aanrader. The Twins - Saskia Sarginson
"In de jaren zeventig van de 20e eeuw wordt het leven van twee tweelingzusjes bepaald door een traumatische gebeurtenis."

Dit boek was heftig. Het Engelse niveau ligt hoog en het is haast geen Young Adult boek meer te noemen. Toch wilde ik dit boek vermelden, omdat het hoog in het lijstjes van mijn favoriete boeken staat. In het verleden heeft er zich tussen de tweelingzusjes en een andere identieke jongens tweeling een tragische gebeurtenis afgespeeld. Het boek neemt je mee naar het heden, waar de tweelingzussen afzonderlijk van elkaar allebei nog worstelen met hun verleden. Ik vond dit verhaal erg boeiend en spannend. Ik wilde weten wat er gebeurd was en daar kwam ik nog niet zo heel snel achter. Dit boek is een psychologische roman en ik raad het je dus alleen aan als van dit soort boeken houdt.

Wat is jouw favoriete boek?

0 opmerkingen