Mijn favoriete Engelse Young Adult boeken #1

11:57Hoi, in deze blogpost bespreek ik -zoals de titel al zegt- mijn favoriete, Engelse YA boeken. Ik hou ontzettend veel van lezen en dit doe ik dus ook graag in het Engels. Je zult niet zo snel bekende boeken als The Hunger Games/The Fault In Our Stars tegenkomen, natuurlijk vind ik die ook leuk, maar ik bespreek liever de onbekendere boeken. Veel leesplezier!The Geography Of You And Me - Jennifer E. Smith
"Lucy en Owen zitten samen vast in een lift. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar door omstandigheden komen ze heel ver uit elkaar te wonen. Zullen ze elkaar ooit nog terug zien?"

Toen ik de beschrijving van dit boek las, dacht ik dat het heel cliché zou zijn. Ik had niet echt zin om dit boek te gaan lezen, maar toen ik er uiteindelijk toch in was begonnen kon ik het ook niet meer wegleggen. Het was veel meer dan alleen het vastzitten in de lift. Door middel van ansichtkaarten blijven Owen en Lucy in elkaars leven. Ook wanneer ze allebei een nieuwe relatie krijgen, vergeten ze elkaar niet. Het was echt een heel mooi boek en het las lekker weg, dit is zeker een aanrader!No and Me - Delphine de Vigan
"De 13-jarige hoogbegaafde Lou ontmoet op een treinstation in Parijs het 18-jarige dakloze meisje No. Er ontstaat een vriendschap, want beiden voelen zich buitengesloten."

Dit boek is oorspronkelijk geschreven in het Frans en vertaald in het Engels. Normaal hou ik niet zo van boeken die vanuit een andere taal in het Engels vertaald worden, maar deze viel me erg mee. Alles was makkelijk te begrijpen. Het was mooi om te lezen dat twee totaal verschillende jongeren, toch nog zo veel op elkaar lijken. Er gebeurt niet zo heel veel in het verhaal, maar het heeft me zeker aan het denken gezet. Absoluut een aanrader, als je van ontroerende verhalen houdt. The Accidenal Life Of Jessie Jefferson - Paige Toon
"Jessica (15) wil op zoek naar haar echte vader. Als blijkt dat dit de beroemde Amerikaans popster Johnny Jefferson is en dat hij Jessica wil ontmoeten, verandert haar leven ingrijpend."

Kort nadat ik dit boek had gelezen kwam ik er achter dat er ook drie boeken zijn die gaan over het leven van Johnny Jefferson. Jammer genoeg vind ik die boeken niet de moeite waard, maar dit boek afzonderlijk is wel heel goed te doen. Het boek is wel wat meer voor de jongere lezers (12/13 jaar?) en een tikkeltje aan de onrealistische kant. Toch vond ik de schrijfstijl wel heel fijn en het was makkelijk door te komen. Zeker als je een beginner bent van het Engels lezen, is dit boek een aanrader. 


Wat is jouw favoriete Engelse boek?

3 opmerkingen

 1. Deze boeken ken ik allemaal nog niet. Mijn favoriet is toch wel Papertowns van John Green.
  Liefs,
  Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, ja! Paper towns staat ook erg hoog in mijn favorieten lijstje, alleen het einde sprak me niet echt aan :)

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat je ervoor kiest om de onbekendere boeken te bespreken. Ik heb nu weer een aantal nieuwe boeken voor op mijn lijstje

  BeantwoordenVerwijderen