Dingen die ik mis van vroeger

08:00

Hoi, nou al ben ik nog niet zo heel oud, maar er zijn nu al dingen die ik mis van 'vroeger'. In dit artikel bespreek ik er een paar. 


De DS
Ik heb geen idee of een ds nu nog steeds zo populair is, als die vroeger was, maar toen ik 9 was kreeg ik een knalgroene nintendo 3 ds. Ik was er dolblij mee en ik heb er heel wat tijd mee doorgebracht. De spelletjes die ik toen het vaakst speelde waren toch echt de verschillende spelletjes van Mario (Mario Kart, Super Mario Bros, Mario Party, etc.)


Skaten
Ik speelde ontzettend graag buiten en voor mijn verjaardag had ik skates gekregen. Wat was ik daar blij mee! Ik heb heel wat geskate, samen met wat andere kinderen uit mijn straat deden we altijd wedstrijdjes, dat was zó leuk!

Knikkeren
Bij mij op de basisschool waren er knikkerputjes op het schoolplein. Met een paar vriendinnetjes ging ik dan altijd knikkeren, ik had mijn eigen knikkerzakje, met een paar knikkers er in en die dingen waren voor mij toen zo waardevol. Ik was trots als een pauw als ik een potje knikkeren won en de gewonnen knikkers weer in mijn knikkerzakje kon doen. Het verliezen van een potje knikkeren vond ik dan wat minder, maar ja, dat hoorde er toen ook bij.

Hyves
En als ik zeg Hyves bedoel ik voornamelijk de spelletjes daarvan. Ik had een vreselijke verslaving aan Pet Party, wat nu helaas niet meer bestaat. In plaats van Hyves is er nu wel Facebook, maar Hyves blijft toch een gemis.

Bassie en Adriaan
Tja. Bassie en Adriaan zijn en blijven toch altijd mijn kinderhelden. Ik kocht vroeger al hun videobanden (nog iets wat ik mis, videobanden!) en kon de afleveringen wel tien keer achter elkaar kijken. Heerlijk was dat! En o ja, ook ik heb nog vreselijke nachtmerries van de plaaggeest...


Scooby Doo
Dit heb eindeloos gedaan. Toen ik voor het eerst van die touwtjes in mijn handen had, bakte ik er niks van. Maar al snel leerde ik het mezelf aan en ik werd er steeds beter in. Bij mij op de basisschool was een hele hype en had iedereen een bos vol scooby doo sleutelhangers. Mijn familie moest er ook aan geloven, aan iedereen raakte ik de sleutelhangers kwijt.

Knutselen
Gewoon ouderwets knutselen, met een beetje papier, lijm en een schaar. Mijn creaties waren niet echt mooi te noemen, maar ik vond het zo ontzettend leuk. Van geknutselde dieren tot aan gevouwen papieren bootjes, ik heb het allemaal gedaan.

Strijkkralen
Ik heb een periode gehad dat ik na schooltijd niks anders deed dan het maken van creaties met strijkkralen. Mijn moeder moest toen altijd die dingen voor mij gaan strijken, ook al had ze er meestal geen zin in. Ik maakte prinsessen, dieren, onderzetters en woorden van strijkkralen. Jammer dat ze altijd zo snel kapot gingen.


Playmobil
Dit is misschien wel het speelgoed dat ik het allermeeste mis. Het begon allemaal op mijn vierde. Ik kreeg van mijn opa een zelfgemaakt poppenhuis, inclusief twee of drie doosjes playmobil. Ik was er helemaal weg van en ik kon mijn geluk niet meer op. Urenlang heb ik met plastic poppetjes en spullen verhalen bedacht en ik heb het poppenhuis wel ontelbare keren opnieuw ingericht. Ondertussen werd mijn verzameling playmobil steeds groter, ik vroeg het altijd voor mijn verjaardag en sinterklaas. Ik kreeg een zwembad, waar echt water in kon, een speeltuin en zelfs een ambulance! Nu heb ik al dat plastic nog liggen. Mijn poppenhuis staat nog voor de sier in de woonkamer en nu speel ik er niet meer mee, maar mijn nichtje van vijf is er helemaal verliefd op.

Wat mis jij het meest van vroeger? 

0 opmerkingen