8 dingen waar ik slecht in ben

07:00


We hebben het allemaal wel, we zijn immers niet perfect. Dingen waar we écht heel slecht in zijn. Het leek me leuk om hierover te schrijven en te kijken of meer mensen zich in mij herkennen.


#1 Het vinden van de weg
Mijn richtingsgevoel is echt nul komma nul. Ik heb het niet en ik verdwaal, bij wijze van spreke, nog in mijn eigen straat. Google Maps helpt mij niet, een gewone kaart gebruiken helpt niet, ik zie geen oplossing voor dit probleem. Bestaat er niet een soort gps voor de fiets? En dan eentje die makkelijk te gebruiken en volgen is.

#2 Zingen
Ik heb een paar jaar geleden op een kinderkoor gezeten en ik had het er hartstikke naar mijn zin, geloof me. Maar zingen? Dat kan ik gewoon niet op een goede manier. Mijn stem is er absoluut niet voor gemaakt en daarbij komt dat ik absoluut niet muzikaal ben.

#3 Gamen
Tja. Ik faal al in games als Mario Kart, laat staan dat ik moeilijkere games dan dat kan spelen.


#4 Tekenen
Als er iets is waar ik slecht in ben is dit het wel. Ik krijg nog geen vierkant recht en mensen bestaan bij mij uit een lijn met vier streepjes en een rondje bovenop. Nee, kunstenaar zal ik nooit worden.

#5 Het netjes houden van mijn bureau
Wat dat betreft ben ik een echte sloddervos. Er ligt van alles op mijn bureau en het is allemaal één grote ongeorganisseerde bende. Maar ja, opruimen? Daar heb ik geen zin in, want dan kan ik morgen weer beginnen...

#6 Duits
Het spijt me, maar Duits is niet mijn taal. Vorig jaar zat ik in de derde klas en toen ik wist dat ik Duits uit mijn vakkenpakket kon gooien, heb ik het gelijk opgegeven met dat vak. De laatste toetsen die ik dat jaar moest maken, daar heb ik niet eens meer voor geleerd. Als resultaat: prachtige enen op mijn cijferlijst en een mooie, rode onvoldoende op mijn eindlijst.

#7 Voetbal
Al lag er een bal voor mijn voet, dan nog zou ik de bal niet raken. Ik ben altijd al vreselijk slecht geweest in voetbal, maar dat betekent niet dat ik het niet leuk vind om naar voetbal te kijken. In tegendeel! Ik ben voetballiefhebber nummer 1.

#8 Presenteren
Afgelopen week had ik een Engels presentatie. Ik had het goed voorbereid en kende de tekst uit mijn hoofd. Echter, toen ik voor de klas stond begon ik weer last te krijgen van mijn faalangst. Ik begon te trillen en moest wel op het blaadje kijken om de tekst weer tot me door te laten dringen. Ik kan gewoon niet tegen de druk die het presenteren op mij legt.

Waar herken jij je in?


0 opmerkingen