10 dingen om te doen met notitieboekjes

07:00


Zelf ben ik een echte voorstander van dingen opschrijven, ja, met pen en papier. Ik heb dan ook veel notitieboekjes vol geschreven en ik wil met jullie delen wat voor dingen ik er allemaal in opschrijf. 


#1 Lijstjes
Lijstjes zijn heel handig en overzichtelijk om bij te houden. Bijvoorbeel een to-do list, hierdoor vergeet je een stuk minder snel wat je allemaal nog moet doen. Ook kan je een planning maken voor bijvoorbeeld school, met daarop wat voor dingen je allemaal nog moet leren.

#2 School
Het is heel handig om een notitieboek voor school te gebruiken. Zelf doe ik dat ook en ik schrijf er vooral samenvattingen in. Het is heel handig dat ik ze nu nog allemaal bij elkaar heb staan en als ik iets terug moet leren, heb ik er altijd wel een samenvatting van.

#3 Uitgaven en inkomsten
Het is heel handig om een soort kasboek bij te houden, met daarin hoeveel geld je allemaal uitgeeft en hoeveel geld er inkomt. Zelf doe ik dit ook en ik hou dit per maand bij. Aan het eind van de maand kan ik dan precies zien of mijn uitgaven en inkomsten elkaar opheffen.

#4 Eten
Een eetdagboek is heel handig als je bijvoorbeeld wil afvallen, of iets regelmatiger wil eten. Persoonlijk vind ik het wel fijn om te zien wat ik allemaal eet in een dag en wat ik minder zou kunnen eten.#5 Verhalen
Als je van schrijven houdt is dit zeker een aanrader. Je kan al je verhalen en ideeën bijhouden in een notitieboekjes, iets wat ik persoonlijk veel fijner vind dat het uittypen op een computer.

#6 Recepten
Als je veel van koken en bakken houdt is het misschien een aanrader om al je favoriete recepten te noteren in een notitieboek. Het is heel handig dat je dan alles bij elkaar hebt en absoluut fijn om het eens door te bladeren voor inspiratie.

#7 Dagboek
Een dagboek bijhouden! Soms is het moeilijk om het vol te houden, maar je hoeft er natuurlijk niet elke dag in te schrijven. En hoe leuk is het wel niet om later terug te lezen wat je allemaal gedaan hebt? Zelf schrijf ik elke dag een stukje over mijn dag in mijn dagboek. Hier schreef ik al eerder over, dus als je meer wil weten over de reden dat ik in mijn dagboek schrijf, klik dan hier.

#8 Blog
Omdat ik een blog heb hou ik in een notitieboekje mijn blogplanning bij. Ik hou bij wat ik wanneer wil gaan schrijven, maar ik schrijf ook nieuwe ideeën op die ik later wil gaan uitvoeren. Als je zelf een blog hebt, is het misschien ook een goed idee om dit allemaal te gaan bijhouden.

#9 Goals 
Een notitieboekje vol met doelen die je in een periode wil gaan bereiken. Het is leuk om later terug te blikken op deze doelen en te kijken of je ze behaald hebt.

#10 Dromen
Dit kunnen dagdromen zijn, maar ook dromen die je bijvoorbeeld 's nachts heb. Meestal vergeet je ze weer, vrij snel nadat je wakker bent geworden en schrijf ze dan ook gelijk op nadat je bent opgestaan.

Wat schrijf jij op een notitieboekje?
3 opmerkingen

  1. Ik ben echt dol op notitieboekjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb één notitieboekje dat volledig gewijd is aan planningen en quotes door elkaar. De planningen zijn puur gericht op school, en ik gooi er quotes tussendoor om mezelf gemotiveerd te houden =)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen